Valet mellan pest eller kolera.

Idag var det någon som frågade hur jag skulle rösta i valet nästa år. Personen i fråga skulle rösta på Sverigedemokraterna och frågade om jag skulle lägga min röst på VPK (vänsterpartiet kommunisterna som Vänsterpartiet tidigare hette).
Jo ja jag ska rösta med VPK, men egentligen spelar det inte ett skit roll vilka man röstar på.
Nä svara han det är samma sak alltihop.
Ja, precis.

Det är klart att partierna tjabblar om hur hög/låg A.-kassan ska vara eller hur mycket mer man kan dra in på soss eller om vi ska ha kärnkraft eller inte. Det är klart såna frågor kan vara viktiga för vissa personer och även för mig. Men jag tycker det är lite av ett skådespel. Istället för att diskutera viktiga frågor står de flesta partier och stampar i samma nyliberala vattenpöl, det finns inget svängrum för djupare frågor. Moderaterna sänker skatterna för höginkomsttagarna och håller kapitalet om ryggen. Sossarna monterar ner välfärden och avreglerar marknaden, för att hålla kapitalet om ryggen. Dom snackar budget tak och andra nyliberala ideer som ständigt går ut på att "det finns inga pengar". Det finns massor av pengar det är partiernas ideologi och fördelningspolitik som är skev. Men dom säger sig ju inte diskutera ideologi längre. Nej visserligen gör dom inte det, men det är ju för att samtliga har anammat Liberalismen och gjort den till allmänn konsensus. Jag tycker det är ett svek mot väljarna att det vi i realiteten går och röstar på är politiker med en gemensam agenda, arbetarklassen ska betala finanskrisen. Arbetarklassen ska ta hela samhällsansvaret, för att skattskistorna ska fyllas hos både stat och finansvalpar, även när det inte är kriss.Arbetarklassen finns inte längre säger dom, politikerna. Jag definierar arbetarklassen som de människor som inte har kapital till att leva på andra människors arbete. Det vill säga de som producerar varor, tjänster eller information åt någon annan, de som inte har tillgång till produktionsmedlen och på så sätt tvingas sälja sin arbetskraft.

-"och hur förklarar man att dom här chokladbitarna har hamnat i på rätt plats i den här asken?
Han sa att han sätt ett tv-program om några kärringar som sydde strumpbyxor på en fabrik i skåne till belastning av krumma ryggar och söndervärkta axlar, efter jobbet kunde de knappt hålla i en potatisskalare. Han kände en vars son jobbade på Mcdonalds. Grabben stod och stekte hamburgare som han sedan lade på bröd med senap och ketchup, flera hundra i timmen - det var rena löpande bandet, precis som det var att plocka ihop mobiltelefoner på Ericsson. Han hade sett gummor i Portugal som för hand stoppade in en liten hopvikt röd paprikabit i oliver som gick på export för bara några kronor kilot. Själva bodde de i ruckel. Var det här bara påhitt, kanske? Kommunistpropaganda?"
Alla de som tvingas in i systemet av bemmaningsföretag, som inte får något fast arbete utan används som arbetsgivarens buffertpersonal. De som inte anställs på flera år för att arbetsgivaren tycker det är smidigare att ha dem på standby och kunna "ringa in när det krisar". Bemmaningsföretags systemet är den moderna tidens slaveri, folk ska vara redo att rycka in när helst arbetsgivaren kallar och kan inte planera sitt liv därefter. De kan inte planera sin fritid, de kan inte planera sin ekonomi. De är helt beroende av bemmaningsföretaget och arbetsgivarens välvilja. När ska politikerna tala om dessa personers behov, när ska politikerna tala om arbetarklassen som grupps behov? Det blir alltid en pengafråga när detta ska diskuteras.Företagen är likadana de säger alltid att det inte finns pengar. Enligt den nyliberala ideologin ska välmående företags vinster sippra ner till folket och komma alla till nytta. Det gör det inte, istället för att återinvestera sina vinster väljer företagen i regel att pyttsa ut sina vinster till aktieägarna. Det fjärde kvartalet 2008 delade volvo ut 4 miljarder till aktieägarna, de 16 största aktieägarna inom volvo äger 1216949775 volvo aktier. Den största majoriteten av de 4miljardrarna går alltså till 16 st individer, man kan fråga sig vad dom gjort för att förtjäna det? "De fantasisummor AB Volvo nu väljer att betala ut till aktieägarna skulle med råge räcka till att behålla alla de anställda som varslats. Bara de närmare 2,5 miljarder som betalas ut till de 16 största aktieägarna motsvarar årslöner för 6146 Volvoarbetare!"
De senaste 20 åren har inkomstklyftan mellan en industriarbetare och en direktör ökat 10gånger så mycket som på 80talet. När fan ska sossarna driva en politik som motverkar klassamhället och när fan ska "vänster"partiet sluta ge sossarna sitt tysta stöd?
Istället för att diskutera nivåer i a-kassa, vilka som borde eller inte borde få leva på soss, borde man diskutera det största problemet i vårt tjuvsamhälle. De gangsters som tvingar folk att arbeta 8 timmar om dagen ger dem betalt för 4 och stoppar resten i egen ficka. När en volvo arbetare bygger en bil som sedan säljs för 100 000tals kronor får arbetaren som byggde bilen inte änns ta del av 2 procent utav vinsten.

En del människor letar efter alternativ till det parlamentariska spelet, dom finner det ibland i Sverigedemokraternas simpla lösning, sparka ut invandrarna. Det är en lösning inte jag köper, det är inte heller i parlamentet den reella makten finns, den reella makten finns ute på marknaden men där råder det diktatur. Marknadsdiktatur, där får inte vanliga svensson vara med och leka, för dit äger endast de höga herrarna tillträde.

Jag tror alternativet ligger i en politik där man garanterar arbete och omfördelar samhällets resurser på ett rättvist sätt och inte som volvo delar ut stora vinster till ett fåtal personer. Kraftig progressiv beskattning på kapital, höginkomsttagare, förmögenheter, större arv och företag. Jag vill också se en utjämning av makten över produktionsmedlen till fördel för de som producerar.Argentina hade en gigantisk nationell finanskris 2001 där landets ekonomi körts i botten av vilda nyliberaler som låtet avreglera marknaden totalt. När sedan ägare av företag vill lägga ner, gick arbetarna vid företagen in och tog över. Det brukar kallas expropriering, idag har 1000 tals sådana företag under arbetarkontroll tagit sig igenom 2001 års kris och går fortfarande med vinst. Arbetarna har kunnat höja sina löner som ett resultat av att vinsten inte behöver "delas" med de tidigare ägarna. Men framför allt räddade man jobben kvar, istället för att skänka iväg dem till profitörernas plånboks behag.

I Venezuela finns det ideer om att exproprieringen bankerna under arbetarnas kontroll, organiserade i arbetarråd och i koordinering med brukarråd. På basis av arbetar- och folkkontrollen över finanssystemet, skulle man kunna skapa en social mission för att ge billiga och fördelaktiga krediter till småhandlarna (ständigt angripna och ruinerade av storkapitalet), göra slut på bankernas spekulation och garantera att arbetarnas och hela befolkningens pengar är i säkerhet. I Sverige pumpar vi in miljarder i banksystemen och hoppas att de ska komma på fötter av egen kraft. Det är som att pumpa in pengar i ett stort svart hål av girigbukar som vägrar att ha ett annat perspektiv än den egna vinningens. Kapitalet gapar och staten matar.

Paul Cockshott förklarar kalkyleringssocialismen, ett fresht alternativ till nyliberalismen. http://www.youtube.com/watch?v=5U4e6ALxOhk&feature=related

Jag vill döda en kändis

Ja fan vilken som helst. Det spelar ingen roll, jo visst det finns väl några få undantag. Men i regel skulle man lägga alla kändisar som figurerar just nu i kvällsposten och tv i stor jävla tombola och bara snurra och sen säga stopp på måfå skulle det med all säkerhet dyka ut en jävel som man utan problem skulle kunna tänka sig att sakta skära halsen av.

Kändisar är samhällets nya elit, glöm kungen, glöm politiker, VD folk mfl. Det är kändisarna vi ser hör och läser om dygnet runt, det är kändisarna som får utala sig i diverse frågor och som får spaltmeter av mediatid. Vad har dom och säga då? Inte ett jävla dugg. Populärkulturen har ju alltid kunnat skildra sin samtid, inte fan nu längre. Vi har lyft upp kändisar på oantastliga pidestaler där dom får leva i en jävla glasbubbla och sen ska dom uttala sig inför oss som lever i verkligheten via medierna. Är det konstigt att det slår fel?

Men dom ska ju bara underhålla oss..... Det har ju hamnat beyond underhållning det är ju hela tiden 24 timmar om dygnet, kändisar kändisar kändisar HJÄRNDÖDA KÄNDISAR som bara spyr ut hjärndöda fraser som sköljer över oss. Och vi, vi går bara runt i en kvadrat av låga murar och tuggar i oss likt lobotomerade zombies mmm krunsch krunsch glamor. Sen går vi in i den där lilla lilla muren och ojar oss att vi fick ont, men vägrar att kolla vad som fanns på andra sidan. Näää vi går hem och slår på tvn och kollar på eliten, kändisarna och vad gör dom då? Ja dom sitter och drar dåliga skämt i "Grillad", hoppar runt i svimmingpolar i "Wipeout", Fjantar runt i japan och leker game shows. Dom dansar runt och blir bedömda av ett gäng glamorbögar i "lets dance", dom bygger nåt i alla olika miljarder snickarprogram eller så lagar dom mat i en hel drös av olika matprogram.

Ska det behöva vara så här, barnprogram för vuxna, det har ju nått oanade höjder vår verklighet har blivit fiction och helt jävla absurd. TV skildrar låtsas människor som bara inte kan finnas på riktigt, jag tror fan i mig att Sanna Bråding är ett stort skämt, TV 5 födde upp henne som ett exprement för att se hur många lösnummer av Aftonbladet hon skulle lyckas sälja och hur länge svenska folket skulle stå ut med henne.

Nästa gång någon terrorgrupp ska göra ett attentat hoppas jag dom tar MTV-galan eller liknande. Jag tror det skulle slå fan så mycket hårdare mot människor som går runt i sin törnrosa-dröm. Dessutom skulle det göra mig jävligt glad, tänk att få se valfri MTV kändis brännas levande av någon brandfarlig kemikalie... Jag menar yes tack!

Ja jag kolla på debatt idag, vare nån mer eller var jag helt jävla själv om det? Någon sa något vettigt om att till och med TV4s nyhetsmorgon har blivit ett jävla jippo där underhållningen står framför nyhetsvärdet. Någon menade att man inte skulle se ner på folk som gillade underhållning, se ner på? Jag kollar väl för fan också på allt möjligt skit vem fan kan undgå? Alla drabbas ju av skiten och det är klart att man gillart vad fan har man att jämföra med? Man måste väl kunna kritisera produktionsbolagen för det. Dom tror visst att dom är oantastliga dom med, häääh dom är ju fan inte ens kändisar. .  .

"Men det finns ju diskotek förstås och det finns massor av annan skit.
Där kan vi häcka bäst fan vi vill men i huvet står det still.
Där kan vi gå som zombies medan muzaken spyr floder av skit.
Där kan vi sluta tänka så får dom som dom vill."
Ebba Grön - We're only in it for the drugs - Behandlar ett annat ämne men låten passar fan in här med.

Mig äger ingen!

”Inte långt från centrum låg Villa Asea. Får kunde dock peka ut exakt var, pappa visste bara att kåken fanns och att den låg någonstans bakom Oxbacken. Där, sa ha, håller Aseachefen stora fester med levande orkestrar, betjänter och servitriser med vita stärkförkläden. Ciggarrök och groggbuffe. Män som titulerade varandra som broder och lyxprostituerade som hämtas med båt från Stockholm, kanske till och med Ivar Kreugers gamla Loris. Jävlar, vilken fin båt! Där åt de oxfile och rysk kaviar. Varje dag. Berg av svenska kräftor.
-  Det är förjävligt att såna där människor som inte ens vet hur man äter kräftor får tugga i sig hur mycket dom vill. Du ska se att dom bara äter stjärtarna och kastar resten.
- Jag och min min maaake Noppe von Babianarsel var och tittade på en förtjuuuusande vååning i diplomaaaatstaaan häromdagen. Här sa jag, kan vi få plats med båååde Hitlers baaadkar, sällskaaapsdvärgen och husneeegern.”

 Ur boken Mig äger ingen!, Åsa Lindeborg.

Vissa skulle med all säkerhet börja tala om den ”svenska avundsjukan och jante”, ett ganska dåligt argument från eliten som Strindberg redan vid debatten om fördelningspolitik på 1800talet bröt ner i den enkla meningen ”Vad de rika kallar avundsjuka kallar ofta de fattiga rättvisa”.


Tjuvsamhället

Värdetransportrånarna är de bästa förebilderna vi har idag. De har generellt en tuffbakgrund med en uppväxt där de blivit bestulna på flera olika sätt dagligen, men som de i vuxen ålder bestämt sig för att inte längre infinna sig inom det verkliga tjuvsamhällets ramar. De går inte till arbetet och sliter i 8timmar, får betalt för fyra och ser på när Wallenberg stoppar profiten av resterande 4timmar i egen ficka. De godtar inte de stacket borgligheten satte upp för hundratals år sedan och började kalla privategendom, för att äga måste man ta det någonstans ifrån. De vägrar infinna sig i att fattigdom är ett brott som bestraffas med livslångt arbete. Istället laddar dom ett maskingevär och sliter sitt livsöde ur händerna på politiker, banker, finansdårar, småpåvar, chefer, kapitalägare, högersossar, borgare och andra gangsters som vill mota in dem i ledet igen.
Tyvär är det kanske inte riktigt så enkelt som jag beskriver det, för även om jag inte alls inställer mig i folks reflexmässiga moraliserande om brottslingar och bestraffningar finns min kollektivistiska ådra i bakgrunden pumpandes av motsträvande för individualistiska handlingar. Herrarna har så klart sett till att värdetransportsrånarnas nyvunna privilegier betalas av oss som är kvar här nere på botten av pyramiden, samtidigt som en individualiserad klasskamp där den skickligaste rånaren går hem med alla cashen är en taktik jag inte är helt tillfreds med. Jag kan dock inte låta bli att se fenomenet som en friskfläkt i det borgliga tjuvsamhället, där direktörer, herrar, bankmän, VD:ar och stora kapitalägare dagligen rånar oss på våra inkomster på diverse osympatiska sätt, äntligen får äta den skit de själva producerat.
Nästa gång ni propagerar för hårdare behandling och högre murar, tänk på att det nästa gång kanske det är du som sitter bakom lås och bom. För det är inte en fråga om moral, det är en fråga som har ett samband med allt. Det är dom med stålar som dikterar lagarna och som har råd att våldta en hel befolkning, jag vägrar att ansluta mig till deras mentalitet som går ut på att i alla lägen sparka neråt istället för uppåt.
Denna vecka genomfördes IPRED och på ett debatt program ställer Markus Birro frågan till Antipiratbyråns frontfigur Henrik Ponten om vilka som egentligen vill ha IPRED. Det är inte poeten från förorten som käkar nudlar för att överleva som samma dag som IPRED genomförs vill sätta dit en fildelare av ljudböcker. I själva verket är det bland annat Jan Guillou som säljer sjukt mycket böcker som är den största höken på jakt efter små råttorna som förstör köptillfällen för den kommersiellt totalt urvattnade ARN-serien.
Henrik Ponten har dock ett rakt och enkelt svar på det hela, vi har marknadsekonomi och skaparna har rätt till ersättning för det de skapar och att det vore odemokratiskt att fortsätta att ladda ner nu när vi på demokratisk väg förbjudit fildelning.

Vad Ponten inte fattar är att vi har haft marknadsekonomi väldigt länge och ändå lyckats driva igenom reformer som går stick i stäv med marknadsfundamentalisternas analyser om den fria marknaden. Dessa reformers stridigheter har alltid ståt mellan fattig och rik och just nu konkretiseras den kampen mellan fildelare och bolagen. Det är lika mycket en klasskamp som nånting annat och har inte heller med moral att göra. Ponten går bolagens ärenden inte demokratins, den absoluta majoriteten av folket är emot IPRED, 2 miljoner människor i veckan fildelar i Sverige. Men nu ska marknadsdiktaturen utökas, människor som delar med sig av kulturen ska kriminaliseras och kapitalets hyenor ska på helt juridiskt rättsliga grunder få agera privatpolis för att sätta dit dessa människor. Dom kan ta sin borgliga demokrati och köra upp i arslet, den är inte utformad för mig och de andra som inte har råd att konsumera bort våra kulturella behov, vi delar med oss och byter information, det är verklig demokrati satans girigbukar. För när branschen kommer och kräver åtgärder av politikerna VÅRA representanter då pissar dom oss i ansiktet vänder sig om och slickar kapitalet i arslet samtidigt som dom trycker på knappen som kriminaliserar folket över en natt. Återigen sitter staten och kapitalet i samma båt och styr det verkliga tjuvsamhället med järnhand!

RSS 2.0