F Julen

Julen, i väntan på vadå. Nää jag vill inte.Marre om du har mina lenny serier kvar SCANNA! ^^

Julklappen då, den lilla : http://se.youtube.com/watch?v=Xv3M76ywCEc bara för dom är så bra. Dropkick Murphys bokade till hultsfred i sommar, biljett redan fixad, förjävla angenämt. Erik Nivas nya bok innhandlad förjävla trevligt:"Världen förändrades under 1990-talet. Planeten globaliserades, fotbollen kommersialiserades. Vad är egentligen kvar nu på andra sidan millennieskiftet? Under drygt fem års tid har sportjournalisten Erik Niva rest runt i en fotbollsvärld som inte längre ser ut som den brukade göra. Han har rullat iväg en boll, följt den genom 170 städer i 40 länder och intervjuat oligarker, juntor och tonårsmiljonärer. Han har sett den starta ett krig på Balkan, överleva ett och annat på Nordirland och stoppa ett på Elfenbenskusten. Han har följt en av vår tids allra största populärkulturella ikoner, från Kunming i öster till Los Angeles i väster. Fotbollen har alltid varit en extremt känslig samhällsbarometer. I den här boken, decenniets största svenska satsning på nyskrivna samtidsreportage, mäter den trycket i en värld där avståndet mellan de som har och de som inte har ständigt växer, både på gatorna och i serietabellerna. ERIK NIVA skriver om sport i Aftonbladet. Den nya världsfotbollen är hans första bok."Åt helvete med Modern Fotboll, åt helvete med Behrn Arena, den heter Eyravallen!


West Ham

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article4000056.ab

Aftonbladet listade lite otippat alla spelare West Ham sålt, men som fortfarande är verksamma. Slutsatserna blir att om West Ham kunde fått ha kvar de spelare de själva utvecklat till världsstjärnor hade de antagligen varit i toppen av PL istället för långt ner. Hur som helst spela dom lika mot överklasskärringarna i Chelsea i förra omgången och med tanke på laget Chelski har ser jag det som en seger.
Nu kanske man tycker jag generaliserar och ser ner på både laget och stadsdelen Chelsea helt utan motiv. Men då kan jag förklara att jag under ett halvår stått och krängt dojor på kings road, (chelsea) inte alls långt ifrån Stamford Bridge. Jag har trängts med Chelsea supportrarna i tunnelbanan, ståt i kö med dem på Boots, ätit min lunch med dem på Sloane Square och slutligen sett till så de fått inhandla fula dojjer till överpriser på Office. Jag kan säga en sak, överklasskärringar i Chelsea är inte att leka med: Vulgära, otåliga, otrevliga, högljudda och slutligen i allmänhet jävligt rika. Ute i det offentliga innebär detta irritation, i en skoaffär innebär dessa faktorer mer jobb, eller det blir resultatet av policyn kunden har alltid rätt, du är dennes slav.

Min fd arbetsplats.

Det värsta minnet var när en (får jag väl anta välbärgad) familj kommer in 5 minuter innan stängning drar fram åtminstone 10 olika typer av skor som de vill pröva, efter det 10 till och det slutar med att dom köper dojjer för typ 1000pund. Dom fullständigt frossade i crocks (i Sverige kända som foppa-toffler) som dom köpte säkerligen 20 par av. Själva grejen med att dom kommer in 5 minuter innan stängning är att vi som jobbar tvingas jobba över då företagets policyn är att man aldrig kör ut kunder från affären, till det hör att all övertid är obetald, jag kan ingenting om arbetsrätt och facklig verksamhet i England men på mitt jobb var sånt obefintligt och då äre väl såna här avtal man får. För övrigt var lönen piss.

Familjen stannade i säkert 30-45 minuter, de var dryga som fan, tog god tid på sig, småpratade med varandra skrattade slökollade, ringde lite, lät ungarna härja loss i affären osv. Det slutar med att min boss kommer ner på lagret där jag för det mesta fick hålla till och lagra alla jävla skor samt hjälpa mina arbetskamrater att få upp alla dojer på golvet. "Richard you have to go up and start hovering, this people wont leave the shop, if they see you maybe they leave". Kanske låter lite underligt att hon sa så men det här var faktiskt lite av en outtalad taktik vi hade, en taktik som nu var bekräftad, jag garva lite och gick upp på golvet.

Eftersom jag mesta spenderade min arbetstid på lagret hade inte jag någon speciellt dresskod eller var speciellt tränad i kundbemötande. När jag kom upp på golvet efter stängningstid med en högljudd dammsugare, smutsiga ibland trasiga jeans, min allmänt trötta ovårdade utstrålning och ganska sura ansiktsutryck blev oftast helt enkelt för mycket för kunderna. Lite som en skolager-zombie som inte såg dagsljuset under arbetstid. Oftast funkade det och dom drog, den här gången fick jag mest några överlägsna blickar när jag försökte dammsuga stället med en massa ungjävlar springandes och ett helt berg av dojer. Men jag är säker på att det snabbade på processen och tillslut drog dem. Det var inte alls ovanligt att dom kunder kunde komma in 5 minuter innan stängning för att sedan gå runt i 30 min, antagligen för att känna sig lite extra exklusiva eller så var det helt enkelt bara för att jävlas.

Hur som helst det här gör att man associerar Chelsea med pack, då man spenderade x antal arbetstimmar med dem. West Ham associerar man med det sköna utelivet på bricklane och den slabba attityden i östra London och inte den "uptight" attityden kring Kingsroad-Chelsea. Nu höll jag iofs på West Ham innan jag kom till London men det tyder ju bara på att jag av naturen har en god smak.

Boleyn Ground (Upton Park)

För att återgå till det potentiella West Ham laget då:

Målvakt: David James 2001–2004.
Kom från Aston Villa till West Ham och spelade i klubben under tre säsonger. Gick vidare till Manchester City och sedan Portsmouth, där han håller fortsatt hög klass som 38-åring. Nu har ju iofs West Ham redan en klockren målvakt i Robert Green som man köpte från norwich för 2 milj pund 2006.

Backlinje: Glen Johnson 2000–2003.
Sågs som en supertalang när han slog igenom i West Ham. Chelsea betalade sex miljoner pund för ynglingen år 2003. Johnson hade dock svårt att ta plats och hamnade i Portsmouth, på lån. Inför förra säsongen köpte så Portsmouth loss högerbacken. Har nu gjort 10 landskamper.

Rio Ferdinand 1995–2000. En av Englands – och världens – bästa mittbackar. Slog igenom tidigt och fick Leeds att betala 18 miljoner pund i början av 2000-talet. Gick därifrån till Manchester United och har länge varit en del av det engelska landslagets stomme.

Anton Ferdinand 2002–2008. Mittback som kanske inte riktigt har levt upp till förväntningarna. Kostade ändå Sunderland hela åtta miljoner pund i augusti. Är dock bara 23 år gammal och kan säkerligen fortsätta att utvecklas.

Paul Konchensky 2005–2007.
Var en stabil och pålitlig ytterback i West Ham under två säsonger. Försvann till Fulham, där han fortsatt att hålla en hög nivå.

Mittfält: Nigel Reo-Coker 2004–2007.
Köptes för endast 500 000 pund från Wimbledon i januari 2004. Etablerade sig snabbt i West Ham och stod för några riktigt vassa insatser. Aston Villa betalade 8,5 miljoner pund för mittfältaren, som sammanlagt gjorde 120 ligamatcher i West Ham.

Michael Carrick 1998–2004.
En av spelarna i den gyllene West Ham-generationen som stannade längst i klubben. Först 2004 försvann han till Tottenham, för 2,75 miljoner pund. Bara två säsonger blev det av till Manchester United. Priset då: 18 miljoner pund.

Frank Lampard 1994–2001.
Sågs tidigt som en blivande storspelare. Debuterade som 17-åring och var under flera säsonger en nyckelspelare på mittfältet. Försvann därefter till Chelsea, som betalade 11 miljoner pund år 2001. Är nu en av Premier Leagues absolut främsta spelare.

Joe Cole 1994–2003.
Tog samma steg som Lampard, bara två säsonger senare. Cole spelade 126 ligamatcher för West Ham och kostade Chelsea 6,6 miljoner pund, en summa som i dag känns som ett ordentligt reapris. Ofta förstavalet på vänsterkanten i Englands landslag.

Yossi Benayoun 2005–2007.
Köptes loss från Racing Santander för bara 2,5 miljoner pund inför säsongen 2005/06. Blev snabbt en viktig, offensiv kraft i West Ham och erbjöds ett nytt femårskontrakt. I stället blev det en flytt till Liverpool för 5 miljoner pund.

Anfallare: Jermain Defoe 1999–2004.
Kostade: 1,15 miljoner pund. Såldes för: Sju miljoner pund. Harry Redknapp hittade den målfarlige forwarden i Charlton och på 105 matcher i West Ham blev det 41 mål. Hamnade återigen med Redknapp i Portsmouth, där Defoe fortsatt att ösa in mål.

Mja som man kan se är det inte för inte som West Ham har smeknamnet Academy of Football. Lite som Sveriges Degerfors som producerar en jävla massa bra spelare till större klubbar men utan att få speciellt bra med credd för det.
Hade man sen kunnat behålla Carlos Tevez eller åtminstonde kunnat få lite stålar för honom hade ju det också varit klockrent. Men det viktigaste av allt är ju att få tillbaka Dean Ashton från skaderna, man kan säga att han är en ny Owen. En kille som spottar in mål efter mål men åker lika lätt på skada efter skada. Ironin är väl att just att skaderna gjort att Ashton fortfarande är kvar i West Ham.

Murphys law eller kanske inte

Murphys law - lagen om allts jävlighet. Allt som kan gå fel går också fel. Alla hatar Murphy men ingen undgår honom, utom vissa då:

Vid 4 års ålder kan dom läsa, vid 7 har dom mest leksaker, vid 10 strukturerar dom upp sitt fortsatta liv, vid 14 får dom hoppa över en klass, för dom är så "kunniga", sen går dom ur och kan välja vilken linje de vill. Gymnasiet går som på räls, åren efter det är redan planerade för länge sen, den ända ångesten dom kan känna inför den stundande studenten är troligen vilken typ av studentmössa dom ska ha på sig. Efter gymnasiet jobbar dom på nått lättsmällt arbete som dom sommarjobbat med i flera år sen dom fick det genom "att visa framförhållande och karaktär", "En god arbetsmoral gynnar våra barn".

Poängen är den att deras liv går som ett ångande tåg, dom glider i hög fart igenom livet utan att någonsin stöta på Murphy i någon större utsträckning. Lagen om allts jävlighet karaktäriseras antingen av totalt misslyckande eller en balansgång däremellan och nått typ av normal-läge. Sammanfattningsvis ser Murphy till att de allra flesta aldrig får bli riktigt lyckliga.

Om man träffar en människa som aldrig träffat Murphy då, vad ska man prata om? Hur underbart allt är? Äh.


På andra sidan älven, Janne Josefsson: Program om olika ungdomars förutsättningar i Göteborg: http://thepiratebay.org/torrent/3687783/Josefsson.S01E03.SWEDiSH.PDTV.AC3.2.0.XviD-TS  --->

Från programet: Fredrik 15: "Jag tror inte jag är nöjd med mig själv förens jag är direktör, det är det jag strävar efter, det har alltid vart så,
jag har aldrig velat tex bli lokförare. Jag har liksom alltid haft den höga inställningen. Jag tror inte jag blir nöjd med mig själv innan jag har lite makt hehe."

Victoria 15: "Ja efter nian ska jag gå 3 årigt ekonomiskt och mellan 1-2 ska jag till USA 1 år och gå på highschool sen ska jag tillbaka och gå 2-3. Vi känner några i Genève så jag ska ner dit också och vara aupair."

När man var 15 ville man bli miljonär, fan vad sugen jag var på o bli miljonär, jag hade dock ingen aning om hur det skulle gå till. Tror aldrig jag reflektera över det, hoppades väl på en fet lotto vinst som man fortfarande gör. Lite skillnad på mentalitet från Peter 15 som drömer som ska - "köpa aktier, gå med vinst och successivt bygga på det."
-"Har dina föräldrar aktier?"
-"Det tror jag de flesta människor har".

Hur gick det sen? ungdomarna i klass 9f Örgryte arbetar som
Resturangägare
Arkitekt
Informationsansvarig
Sjukpensionär efter trafikolycka (Murphy)
Kemiingenjör
Marknadschef
Psykolog
 Resturanägare
VD IT-branschen
VD Byggnadsbranschen
Marknadschef Europa
Kock
Affärsområdeschef
Mediakonsult
Ekonomichef Mastercard
Produktionsledare
Enhetschef
Director biokemiföretag
Projektledare
IT-Chef
Säljare
Matematiker
Marknadschef Philip Morris
Director Ericsson

Klass 9a Biskopsgården
Gaturenhållare
Maskinreparatör
Lagerarbetare
Brevbärare
Processoperatör
Ekonomiassistent
Städerska
Elektriker
Sjukpensionär
Kontorist
Arbetslös
Ekonomiassistent
Chaufför budbil
Maskinoperatör
Resturangägare
Kontorist
Undersköterska
Städerska
Arbetslös
Undersköterska
Taxichaufför
Teknisk Koordinator
Industriarbetare
Volvoarbetare
Kafebiträde
Affärsbiträde
Lokalvårdare
Montör
Barnskötare
Volvoarbetare
Möbelhandlare
Arbetslös

Undrar om Murphy var på dåligt humör den dagen han beställde en trafikolycka till sjukpensionären i 9f.
Undrar om han har legat med nått schysst överklass storsh i Örgryte med tanke på att han fixar alla sköna maktpositioner till dem. Eller kan det ha med något helt annat att göra......

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dagens Hahaha---> http://www.expressen.se/1.61702

Det moderna samhället

Folk som kastade sten i GBG 2001 vart skjutna alternativt inspärrade. Vad hände med dem som ansvara för det här http://se.youtube.com/watch?v=wlGrf1NlHyc psyket nästa?  Så undrar en del varför man är vänster, äh vadå anledningen är väl uppenbar man får kasta gatsten och jävlas med svensson, det är absolut det primära målet. 

Vad får högern pyssla med undrar jag. Spela monopol och titta på Eurovision songcontest och hylla enandet av Europa. Välkomna Östtyskland, Väst ger er: http://se.youtube.com/watch?v=0zXiClnK8oE. Jag hade fan vänt och gått raka spåret tillbaka och jag tror seriöst att det fanns folk som gjorde det när dom såg Haselhoffs blinkande kavaj. Raka vägen tillbaka till repression, förföljelse och förtryck.
Spreya Champange verkar också vara nått man kan syssla med: http://se.youtube.com/watch?v=2tdwraUtdZU&feature=related (lol@30sekunder in i den här videon). Frågan är ju om man skulle palla o inte dricka upp champangen istället, eller vafan jag skulle nog ha köpt ett par öl istället champang smakar ju bäver. Men sen vet vi ju att överklassen består av inavlade idioter: http://se.youtube.com/watch?v=B7OBpU-2yu0&feature=related. Så varför skulle man alls fundera över att vara en nyttig idiot. Men det finns ju faktiskt folk som fattat det här med att utnyttja situationen http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3935665.ab Det är ju asså det man borde göra bli höger och infiltrera överklassen, dricka upp all deras sprit och sätta på deras kärringar.
Eller fan den kristna högern är nog ändå den bästa att joina, jag skulle kunna tänka mig att springa runt på t-banan vråla som den här tanten: http://se.youtube.com/watch?v=6vY8hDI8_9Q&feature=related
Skvallerpress och yttrandefrihets-in absurdum-högern är också roliga, men här möter dom tufft motstånd alltså: http://se.youtube.com/watch?v=UX5_rWe94Gg&feature=related
Eller fan "rapp" högern http://se.youtube.com/watch?v=wlzJ5bkOb1U (1.04 in i låten). Blogg högern http://se.youtube.com/watch?v=LfWoL5cNVtY&feature=related va nehe? Hon är ju snygg ivarje fall...
Nått jag inte skulle kunna tänka mig är i varje fall seriös-högern, gråare och trisstare än någon annan. Det är faktiskt ett under att Carl bildt inte är död idag: http://se.youtube.com/watch?v=mA7yxpP02bI&feature=related Jag menar att fixa så att inställda lektioner istället genomfördes borde ju i en tonårshjärna vara likställt med lynchning. Jag tror dock att bildt föddes gammal. Men det är klart kunde den här snubben bli statsminister och den här bli finansminister, är väl allt möjligt.

Ni ser jag är som Björn Ranelid allt jag skriver är det bästa som skrivits på 50 år.
Dagens kontrast Björn Ranelid och den här låten http://www.myspace.com/thecottonpickaz

Per Moberg talar ut

http://www.metro.se/se/article/2007/09/20/20/1257-45/index.xml

Haha läste lite om Per Moberg och vart glad, jag har länge gått och varit irriterad på media och så kommer Per Moberg och bara kör ett försenat tonårsuppror mot metro. Det är så jävla skönt att slippa se de vanliga jävla svaren på de vanliga jävla frågorna och det skönaste av allt är att metro blir sura för att man inte kan ta dem på allvar.
Moberg är för övrigt  någon man absolut inte går och är irriterad över, fan vad skönt det är med ljuspunkter i en nattsvart verklighet.
Bästa är ju svaret på den obligatoriska frågan: "Men hur känns det?"
 – Jag skiter i det totalt, jag skiter i det. Jag skiter i alltihop!

Polisstat

Det var inte så länge sen jag blogga om att vi allt mer närmar oss ett totalitärt samhälle där makten har en total kontroll över oss. Jag hade polisstat som ett av de sista etapperna, men jag hade fel. Det visar sig att vi redan lever i en polisstat och än värre, de organ som ska visa sanningen har istället en politisk agenda och de flesta folkvalda politikerna verkar inte äns bemöda sig att vända blicken hitåt. Men det är klart så länge deras syn på verkligheten når fram så är väl allting lugnt.

Idag i Salem agerade polisen som dom iofs brukar göra, som rövhål, men idag tog dom det ett steg längre. I Sverige har vi en grundlagsskyddad demonstrationsrättighet, denna rättighet kan dock inskränkas med hänsyn till ordning och säkerhet. Idag inskränktes den när polisen förbjöd en antifascistisk demonstration att äns börja, anledningen? Nä det finns ingen anledning och ingen brottsmisstanke, åtminstone inte för den majoritet som polisen med batonger och pepparspray tvingade in i ett pendeltåget som körde till Sollentuna. "Enligt Anders Olsson, presstalesman hos polisen, har ingen tvingats ombord. – Tågen fanns till för de som frivilligt ville vända hem. Vi har inte kastat eller tvingat någon ombord. Fanns det poliser ombord var det för att bibehålla ordningen. De som skulle omhändertas av oss hade vi redan bussat iväg, säger Anders Olsson "

“– När vi kom till Rönninge stoppades alla genast av kravallpolis. Sedan dess står vi här på perrongen, utan någon information. Mina journalistkollegor säger att polisen sagt att alla som vill och sköter sig kan lämna, men det stämmer inte”. Tidigare idag låg en denna text uppe på Svenska dagbladets hemsida skriven av deras egen journalist på platts i demonstrationen som polisen beslöt att förbjuda. Se på fan en journalist från en större svensk tidning som är mitt i smeten för att rapportera vad hon själv ser och inte vad polisens presstalesman säger, eller den "objektiva sanningen" som TT matar oss med. Artikeln låg uppe på hemsidan i 1 timme sedan försvann den. Så går det med den "objektiva sanningen" när den inte passar in för tidningscheferna och polisens agenda.

Ytterligare kommentarer från polisen är minst sagt suspekta: Tydligen hävdar de att de demonstranter som anlände vid 13.00(?) tiden ska ha "det första dom gjorde" ha attackerat polisen med gatsten. Det låter fruktansvärt otroligt att man direkt när dörrarna öppnas attackerar polisen, var i ligger poängen i det? Nazisterna var inte äns på plats vid den tidpunkten utan anlände vid 16.00 tiden, så vad skulle poängen då vara att attackera polisen? Man kan ju fråga sig varför polisen i så fall inte bara omhändertog stenkastarna, än mer varför det inte finns några bilder, filmer över det inträffade.

En annan kommentar från polisen idag var angående att man stoppat danska och norska demonstranter från att delta vid dagens demonstration; var för att de hade på sig vita handskar, det skulle tydligen vara ett tecken för att de tänkte ställa till problem (!), man baxnar ju av såna här uttalanden. Att TT som sedan rapporterar visserligen i lite annan form om att polisen stoppat människor "för att det var öppnbart att de skulle skapa bråk" inte kan ställa en liten följd fråga (varför det var öppnbart) gör att man helt enkelt ger upp hoppet om svensk media. Detta ska även ses i skenet av att polisen samma dag har tillåtit busslaster med nazister från olika ställen i Europa glida in i Sverige utan problem.

En annan kommentar som faktiskt uteblev var att polisen inte har dementerat uppgifterna om att unga civilklädda poliser skall ha beblandat sig med demonstranterna, och varit delaktiga i att starta oroligheterna vid Rönninge station. Uppgifter som florerat i motdemostrations kretsar, hemsidor och bloggar.
Det florerar även uppgifter att folk fått sitta i häktesceller utan brottsmisstanke, att poliser godtyckligt gripit folk och att man frihetsberövat mindreåringar utan att kontakta deras föräldrar eller socialen.

Hade det funnits en verklig anledning till att inskränka på demonstrationsrätten hade man åtminstone till viss del kunnat förstå polisen agerande, nu tyder allt på att det inte fanns det och det är verkligen illa för en rättstat när man låter poliser agera efter sin egen agenda istället för att upprätthålla lagen. När media medvetet rapporterar en falsk bild av vad som hänt, blir det ännu värre och när folkvalda politiker inte har något o säga om situationen blir det katastrof.

Det finns teorier om att vårt samhälle präglas av fiktion. Partier förhåller sig till en tyst opinion som bara hörs när tvivelaktiga och osäkra opinionsmätningar görs, istället för att ge sig ut i verkligheten för att fråga och betrakta opinionen. Irak sägs ha massförstörelse vapen utan att ha det, media sväljer fiktionen.
Människor genomgår plastikoperationer och tillslut är även det sexuella och kroppsliga fiktion.
Det bästa exemplet är CNN reportern som ska rapportera från Irak-kriget till sina kollegor i USA som ställer frågan om hur läget är i landet. För att upptäcka att reportern kollar på CNN för att få information. Med andra ord, nyheterna den dagen blev fiktion levererad av en Morgan Påhlsson figur som inte orkat lämna hotellet i journalistzonen, en liten oas i det krigshärjade Irak allt för att slippa möta verkligheten. Idag var det en Morgan Påhlsson figur på TT som varken orkade ställa följdfrågor eller bemöda sig att åka ut i verkligheten för att få tag på information. Istället vände man sig direkt till polisens talesman. "Sanningen spreds sedan ut till alla större "nyhetstidningar" som publicerade det genast. Det är patetiskt.

Polisen gör ett lyssande jobb brukar det heta från etablisemanget, ja ett lyssande jobb att inte följa lagen möjligen.

Länkar till dagens händelser:
http://www.dagenskonflikt.se/admin/sveriges-demonstrationsfrihet-och-vansterns/ tar upp på ett bra sätt hur media förvanskar sanningen och hur polisen chabblar.

http://www.motkraft.net/

http://exilen.blogspot.com/2008/12/den-flitiga-fascismen-hlsar-p.html

Jaha så kommer dom jävlarna framkrypandes igen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3906392.ab
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2141157.svd
http://www.motkraft.net/nyheter/3340
http://www.metro.se/se/article/2008/12/03/07/0155-22/index.xml
http://stockholm.expressen.se/nyheter/1.1390200/familj-utsatt-for-mordbrand
http://www.arbetaren.se/articles/inrikes2008122


30talet är tillbaka ekonomiska kriser och nazistiska attacker på arbetarrörelsen.
"I lördags brann kulturhuset Cyklopen ned på samma klockslag som NMR tidigare hade utlyst en stödfest mot rasism. Lyckligtvis hade festen ställts in och lokalen stod tom när den sattes i brand. Polisen har fastslagit att branden var anlagd och på olika nazistiska internetforum kan man läsa hur de i förtäckta ordalag tar på sig skulden. Men den mest avskyvärda våldsstegringen skedde under söndagen då en fackligt aktiv familj med barn utsattes för ett mordförsök i sitt eget hem. Bensin hälldes in genom brevinkastet och trots att familjen skrek att det fanns ett litet barn i hemmet tände förövarna på. Genom ett mirakel och klartänkta grannar klarade sig familjen oskadd när de firade sig ned från balkongen på tredje våningen."

Men det handlar inte bara om den ekonomiska krisen utan det handlar även om en historisk konflikt mellan den nazistiska rörelsen och arbetarrörelsen. "Det måste stå klart för varje fackföreningsaktivist att både den nazistiska ideologin och praktiken är totalt oförenlig med de fackliga målsättningarna. De första fascistiska grupperna i Tyskland på 20-talet anföll och bröt upp strejker, demonstrationer och möten organiserade av arbetarrörelsen. De brände ned Folkets Hus och mördade enskilda arbetarledare. När de slutit sig samman till det Nationalsocialistiska partiet, och Hitler med hjälp av enorm ekonomisk sponsring från storbolagen kommit till makten, förbjöds fackföreningarna snabbt (1934). När de första koncentrationslägren upprättades var det i det första skedet kommunister, anarkister, socialdemokrater och fackföreningsaktivister som skickades dit."

Vi måste akta oss för att släppa vårt historisk arv och vi måste framför allt sluta att ta lättsammt på nazistiska hot. Många tror att förintelsen var något vi passerade att det var ett undantag i historien, så är det inte. Vårt moderna samhälle innehåller ett frö av denna galenskap.
Moderniseringen har ståt för/står för omvälvningen bort från det feodala samhället och dess institutioner, mot en industriell, kapitalistisk och demokratisk riktning. I det moderna samhället finns inte de kollektiva institutionerna i lika hög utsträckning som tidigare, dessa som underlättar skapandet av det kollektiva medvetandet och dess mål. Istället propageras avreglering och privatisering, de kollektiva angelägenheterna ska föras in på marknaden och bli individers problem. Mer lag och ordning i syfte att bättre kontrollera de växande protesterna från dem som bara kan förlora på denna politiska utveckling. vi söker att eliminera det främmande och på så sätt vinner den nazistiska våldsideologin sitt stöd.

Det moderna samhällets fundament är att skapa ordning, det förs ständigt ett krig mot ambivalens och oordning. På så sätt finns en intolerans i vårt samhälle mot det svårbestämda, speciellt inom sociala grupper, sexualitet, etnicitet, mot det främmande och främlingar. Det finns en strävan att definiera sig till en grupp, vi och dom, i alla samhällen trotts hög faktor av individualism. Staten tar till vara på detta och fostrar medborgarna med olika värden, traditioner och minnen som skapar en homogen, kollektiv identitet utifrån försvar av de kapitalistiska värdena. Rasismen och homofobin är alltså en del av det moderna samhället med dess längtan efter det perfekta samhället. Denna längtan resulterar i att man bygger ”verktyg” för kommande ”perfekta” samhälle. Verktyget är bla den rationella organisationsformen, byråkratin, hierarkiska tjänste och beslutsordningar samt regelmässiga rutinstyrda ärenden. Dessa verktyg var grundläggande för att förintelsen skulle vara möjlig att genomföra då som nu, både praktiskt och psykologiskt. Förintelsen kan då betraktas som en ”normal” del av moderniteten istället för ett ”undantag”. Det hela var bara ytterligare ett rutinmässigt problem att lösa/ta hand om.

Jag är trött på att höra om nazisters demokratiska rättigheter till organisering och propaganda spridning. Jag bryr mig inte om deras rättigheter så länge de inte bryr sig om mina. Nån sa att den "kunde dö för att du ska få framföra dina åsikter", nazistiska åsikter är fan inte värt att dö för. På lördag genomför nazisterna som står för detta politiska våld paradoxalt nog en "anti vålds demonstration" i Salem, jag hoppas dom får på käften.

RSS 2.0