Jaha så kommer dom jävlarna framkrypandes igen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3906392.ab
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2141157.svd
http://www.motkraft.net/nyheter/3340
http://www.metro.se/se/article/2008/12/03/07/0155-22/index.xml
http://stockholm.expressen.se/nyheter/1.1390200/familj-utsatt-for-mordbrand
http://www.arbetaren.se/articles/inrikes2008122


30talet är tillbaka ekonomiska kriser och nazistiska attacker på arbetarrörelsen.
"I lördags brann kulturhuset Cyklopen ned på samma klockslag som NMR tidigare hade utlyst en stödfest mot rasism. Lyckligtvis hade festen ställts in och lokalen stod tom när den sattes i brand. Polisen har fastslagit att branden var anlagd och på olika nazistiska internetforum kan man läsa hur de i förtäckta ordalag tar på sig skulden. Men den mest avskyvärda våldsstegringen skedde under söndagen då en fackligt aktiv familj med barn utsattes för ett mordförsök i sitt eget hem. Bensin hälldes in genom brevinkastet och trots att familjen skrek att det fanns ett litet barn i hemmet tände förövarna på. Genom ett mirakel och klartänkta grannar klarade sig familjen oskadd när de firade sig ned från balkongen på tredje våningen."

Men det handlar inte bara om den ekonomiska krisen utan det handlar även om en historisk konflikt mellan den nazistiska rörelsen och arbetarrörelsen. "Det måste stå klart för varje fackföreningsaktivist att både den nazistiska ideologin och praktiken är totalt oförenlig med de fackliga målsättningarna. De första fascistiska grupperna i Tyskland på 20-talet anföll och bröt upp strejker, demonstrationer och möten organiserade av arbetarrörelsen. De brände ned Folkets Hus och mördade enskilda arbetarledare. När de slutit sig samman till det Nationalsocialistiska partiet, och Hitler med hjälp av enorm ekonomisk sponsring från storbolagen kommit till makten, förbjöds fackföreningarna snabbt (1934). När de första koncentrationslägren upprättades var det i det första skedet kommunister, anarkister, socialdemokrater och fackföreningsaktivister som skickades dit."

Vi måste akta oss för att släppa vårt historisk arv och vi måste framför allt sluta att ta lättsammt på nazistiska hot. Många tror att förintelsen var något vi passerade att det var ett undantag i historien, så är det inte. Vårt moderna samhälle innehåller ett frö av denna galenskap.
Moderniseringen har ståt för/står för omvälvningen bort från det feodala samhället och dess institutioner, mot en industriell, kapitalistisk och demokratisk riktning. I det moderna samhället finns inte de kollektiva institutionerna i lika hög utsträckning som tidigare, dessa som underlättar skapandet av det kollektiva medvetandet och dess mål. Istället propageras avreglering och privatisering, de kollektiva angelägenheterna ska föras in på marknaden och bli individers problem. Mer lag och ordning i syfte att bättre kontrollera de växande protesterna från dem som bara kan förlora på denna politiska utveckling. vi söker att eliminera det främmande och på så sätt vinner den nazistiska våldsideologin sitt stöd.

Det moderna samhällets fundament är att skapa ordning, det förs ständigt ett krig mot ambivalens och oordning. På så sätt finns en intolerans i vårt samhälle mot det svårbestämda, speciellt inom sociala grupper, sexualitet, etnicitet, mot det främmande och främlingar. Det finns en strävan att definiera sig till en grupp, vi och dom, i alla samhällen trotts hög faktor av individualism. Staten tar till vara på detta och fostrar medborgarna med olika värden, traditioner och minnen som skapar en homogen, kollektiv identitet utifrån försvar av de kapitalistiska värdena. Rasismen och homofobin är alltså en del av det moderna samhället med dess längtan efter det perfekta samhället. Denna längtan resulterar i att man bygger ”verktyg” för kommande ”perfekta” samhälle. Verktyget är bla den rationella organisationsformen, byråkratin, hierarkiska tjänste och beslutsordningar samt regelmässiga rutinstyrda ärenden. Dessa verktyg var grundläggande för att förintelsen skulle vara möjlig att genomföra då som nu, både praktiskt och psykologiskt. Förintelsen kan då betraktas som en ”normal” del av moderniteten istället för ett ”undantag”. Det hela var bara ytterligare ett rutinmässigt problem att lösa/ta hand om.

Jag är trött på att höra om nazisters demokratiska rättigheter till organisering och propaganda spridning. Jag bryr mig inte om deras rättigheter så länge de inte bryr sig om mina. Nån sa att den "kunde dö för att du ska få framföra dina åsikter", nazistiska åsikter är fan inte värt att dö för. På lördag genomför nazisterna som står för detta politiska våld paradoxalt nog en "anti vålds demonstration" i Salem, jag hoppas dom får på käften.

Kommentarer
Postat av: Robert Boström

Alla vet att det är ni rödingar som åker på stryk i Salem...NA hälsar förresten.

2008-12-05 @ 11:05:56
URL: http://robertbostrom.wordpress.com
Postat av: Rille

Okej Robert då vet vi.

Edit: http://www.na.se/artikel.asp?intId=1421596&insn=1Rille@fixar

2008-12-07 @ 01:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0