Tjuvsamhället

Värdetransportrånarna är de bästa förebilderna vi har idag. De har generellt en tuffbakgrund med en uppväxt där de blivit bestulna på flera olika sätt dagligen, men som de i vuxen ålder bestämt sig för att inte längre infinna sig inom det verkliga tjuvsamhällets ramar. De går inte till arbetet och sliter i 8timmar, får betalt för fyra och ser på när Wallenberg stoppar profiten av resterande 4timmar i egen ficka. De godtar inte de stacket borgligheten satte upp för hundratals år sedan och började kalla privategendom, för att äga måste man ta det någonstans ifrån. De vägrar infinna sig i att fattigdom är ett brott som bestraffas med livslångt arbete. Istället laddar dom ett maskingevär och sliter sitt livsöde ur händerna på politiker, banker, finansdårar, småpåvar, chefer, kapitalägare, högersossar, borgare och andra gangsters som vill mota in dem i ledet igen.
Tyvär är det kanske inte riktigt så enkelt som jag beskriver det, för även om jag inte alls inställer mig i folks reflexmässiga moraliserande om brottslingar och bestraffningar finns min kollektivistiska ådra i bakgrunden pumpandes av motsträvande för individualistiska handlingar. Herrarna har så klart sett till att värdetransportsrånarnas nyvunna privilegier betalas av oss som är kvar här nere på botten av pyramiden, samtidigt som en individualiserad klasskamp där den skickligaste rånaren går hem med alla cashen är en taktik jag inte är helt tillfreds med. Jag kan dock inte låta bli att se fenomenet som en friskfläkt i det borgliga tjuvsamhället, där direktörer, herrar, bankmän, VD:ar och stora kapitalägare dagligen rånar oss på våra inkomster på diverse osympatiska sätt, äntligen får äta den skit de själva producerat.
Nästa gång ni propagerar för hårdare behandling och högre murar, tänk på att det nästa gång kanske det är du som sitter bakom lås och bom. För det är inte en fråga om moral, det är en fråga som har ett samband med allt. Det är dom med stålar som dikterar lagarna och som har råd att våldta en hel befolkning, jag vägrar att ansluta mig till deras mentalitet som går ut på att i alla lägen sparka neråt istället för uppåt.
Denna vecka genomfördes IPRED och på ett debatt program ställer Markus Birro frågan till Antipiratbyråns frontfigur Henrik Ponten om vilka som egentligen vill ha IPRED. Det är inte poeten från förorten som käkar nudlar för att överleva som samma dag som IPRED genomförs vill sätta dit en fildelare av ljudböcker. I själva verket är det bland annat Jan Guillou som säljer sjukt mycket böcker som är den största höken på jakt efter små råttorna som förstör köptillfällen för den kommersiellt totalt urvattnade ARN-serien.
Henrik Ponten har dock ett rakt och enkelt svar på det hela, vi har marknadsekonomi och skaparna har rätt till ersättning för det de skapar och att det vore odemokratiskt att fortsätta att ladda ner nu när vi på demokratisk väg förbjudit fildelning.

Vad Ponten inte fattar är att vi har haft marknadsekonomi väldigt länge och ändå lyckats driva igenom reformer som går stick i stäv med marknadsfundamentalisternas analyser om den fria marknaden. Dessa reformers stridigheter har alltid ståt mellan fattig och rik och just nu konkretiseras den kampen mellan fildelare och bolagen. Det är lika mycket en klasskamp som nånting annat och har inte heller med moral att göra. Ponten går bolagens ärenden inte demokratins, den absoluta majoriteten av folket är emot IPRED, 2 miljoner människor i veckan fildelar i Sverige. Men nu ska marknadsdiktaturen utökas, människor som delar med sig av kulturen ska kriminaliseras och kapitalets hyenor ska på helt juridiskt rättsliga grunder få agera privatpolis för att sätta dit dessa människor. Dom kan ta sin borgliga demokrati och köra upp i arslet, den är inte utformad för mig och de andra som inte har råd att konsumera bort våra kulturella behov, vi delar med oss och byter information, det är verklig demokrati satans girigbukar. För när branschen kommer och kräver åtgärder av politikerna VÅRA representanter då pissar dom oss i ansiktet vänder sig om och slickar kapitalet i arslet samtidigt som dom trycker på knappen som kriminaliserar folket över en natt. Återigen sitter staten och kapitalet i samma båt och styr det verkliga tjuvsamhället med järnhand!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0