Det finns bara en Jackie Arklöv

Kollade på dom här bilderna http://politiken.tv/nyheder/indland/article767796.ece Jag blev inte direkt chockad, men det slog mig att det är skrämmande att det fortfarande finns folk som på fullaste allvar menar att det är meningslöst att beväpna sig. Fredliga manifestationer = batonger i huvet = nej tack. Vem vill gå på något sådant? Ska jag stå upp för irakiska flyktingar ska jag åtminstone få ha gatsten med mig.

Samtidigt glädjs jag åt hammarby för en gångskull, eller rättare sagt hammarbys tifo grupp. Som gjorde en skitrolig banderoll ”det finns bara en Jackie Arklöv”, som en del i deras kampanj mot polisens övervåld vid fotbollsmatcher. Haha det har blivit ett jävla liv, och nu tävlar alla i att ta avstånd från banderollen till och med hammarby supportrarna själva. Aftonbladet är förfärade och anonyma poliser (hahaha) uttalar sig ilsket. Jag har bara en kommentar ”they had it coming”, Skyll er själva, jävla kräk.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/hammarby/article5652621.ab

Nej jag försvarar inte snutmördare ala tragiska typer som Jackie Arklöv, men jag är inte heller befriad från humor. Och jag är knappast av åsikten att polisens våldsmonopol alltid är rätt.

Här har vi en timmes dokumentär i ämnet "när polisen missbrukar sin makt", http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=54162036
titeln är ju rätt träffsäker: "The Largest Street Gang in America" , lite overkill men den som fortfarande går runt och hoppas på att polisen i alla lägen bara gör sitt jobb kanske borde glo.

Det här var också en rolig nyhet http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8204634.stm Kinesiska arbetare tar chefer tillfånga och får behålla sina jobb som ett direkt resultat av deras radikala metoder. När staten, samhället, politikerna, företagen, chefen och facket samtliga sviker då får man ta saken i egna händer, det kinesiska folket visar vägen som vanligt =). Räkna med framtida repressioner från kapitalets stormtrupper (snuten), det finns bara en vettig slutsatts. Statens förlängda arm agerar alltid reaktionärt när makten är i fara, beväpna er.


Det här skulle med också http://www.youtube.com/watch?v=ZtCiSbh9AxM&feature=related
Hehe amen ge grabb jäveln lotten tillbaka, haha vad är chansen man snor en lott och vinner 7.2 miljoner. Det finns ju inte, helt osannolikt och har aldrig förekommit tidigare. ”Butiksägaren bror duktig” är ju bara för tråkig. Men visst han hoppas väl på att få cashen själv. Risken är ju dock stor att pengarna går till svenska spel och då kan väl lika gärna grabben få lotten. Andra menar att rätt ska vara rätt och jag förstår väl poängen, men det är lite väl mycket Murphys lag över det hela för att jag inte ska ha medlidande med 15åringen haha

Spotify bråket

Musikbråket är igång igen. Det är som vanligt cashen det bråkas om och det är som vanligt skivbolagen som är de stora bovarna. Tillslut finns det som vanligt folk som inte fattar det. Magnus Uggla skyller på den moderna tekniken som företeelse, Ulf Ekberg, Alexander Bard, Arash mfl bakåtsträvande ”mix megapol musiker” menar att Uggla är snål och girig. Skivbolagen säger som vanligt egentligen ingenting mer än de vanliga flosklerna ”det är svårt att bedöma betalningar” ”vi ska titta på problemet” eller kort och gott ”inga kommentarer”.

Magnus Uggla gick ut i Aftonbladet med att han under ett halvår inte alls tjänat speciellt mycket pengar på spotify trotts att hans låtar spelats flitigt. Jag har faktiskt full förståelse för det när spotify värderas till 2 miljarder och sony bmg som Uggla ligger på får en avkastning på 116 miljoner kr från sitt aktie innehav i spotify (ca 5% av aktierna). Aktier som skivbolagen fick köpa in sig på grymt billigt, i utbytte kunde spotify distribuera skivbolagens artister. Skivbolagen hade allt att vinna på att spotify vart populärt och passade då på att blåsa sina artister på x antal miljoner. Vilket såklart visar hur jävla korrupta människorna i dessa ledningar är. Att dom sen har mage att gå ut som moralens väktare i piratebay frågan och med en 30 meter lång pekpinne propagera ut hur ansvarslöst och omoralisk fildelningen är. Hur skadlig den är för branschen och artisterna, ja att det till och med är stöld. Stöld är det dock inte i den här spotify härvan enligt skivbolagen. Att fildelningen gjort att miljoner människor fått tillgång till kultur dom annars aldrig skulle få tillgång till och varit totalt utestängda ifrån av olika anledningar sticker förstås i elitens ögon. Att de sen inte kan profitera på fildelningen gör såklart att det kokar över i deras blåa blod. Det är då de öser pengar ur fickorna på att sätta dit fildelare, med pengar dom samtidigt hävdar att dom inte har. Men nu vet vi vart de får sina pengar ifrån, dom själ verken som artisterna gjort, lägger ut dem via ett bolag där man har majoriteten av aktierna och proppar lyssnarna fulla med reklam eller debiterar dom en avgift. Vad bidrar dom själva med? Absolut ingenting, det är så man tjänar pengar i tjuvsamhället, lev på andra och gå över lik, när du upptäcks svamlar du något obegripligt, ligger lågt två veckor tills mediestormen blåst över och sen kör du stenhårt igen.

Många artister är såklart lika dumma i huvet som vanligt, vissa tycks ha en pervers böjelse för att åtminstone indirekt försvara skivbolagen, Alexander Bard (BWO bögen som alltid har shorts) menar att Magnus Uggla bara är girig. Aha är det Uggla som är girig, den nyliberala Bard tycks inte kunna se problemet i sit eget jävla drömsystem. I hans värld är det såklart helt rimligt att vissa människor ska få göra miljonvinster på andras arbete. Magnus Uggla å sin sida fattar inte att det är skivbolagen som blåser honom utan tjatar vidare om att ”sälja skivor” välkommen till 2009 skivor säljs inte längre. Artisterna verkar inte fatta vart dom ska vända sin ilska. Jag tycker det är glasklart kolla vilka som har störst aktieinnehav i spotify ta en funderar och återkom.

Rosello (Lorentzon) 28,6%
Instructus (Ek) 23,3%
Northzone Ventures 11,9%
Enzymix Systems (F. Hagnö) 5,8%
Sony BMG 5,8%
Universal Music 4,8%
Warner Music 3,8%
Wellington IV Tech 3,8%
Creandum II LP 3,5%
Swiftic (Strigéus) 2,6%
BolagAndel Creandum II KB2.4%
EMI 1,9%
Merlin1,0%
BH Capital (B. Hagnö) 0,8%
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5641858.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5642093.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/hakansteen/article5641856.ab

Vad som behövs är att artisterna organiserar sig som en riktig yrkesgrupp och sätter hårt mot hårt. Samtidigt behövs en samhällig insats för att trygga artisternas vardag (de som inte tjänar miljoner på sin musik). Genom den nya tekniken borde man bygga upp stora digitala musikbibliotek likt de bibliotek där vi lånar böcker.
All musik borde digitaliseras och göras tillgänglig för alla, kultur ska inte vara och kan aldrig bli något exklusivt för en liten elit. Den bör och ska vara till för alla. Jag vill se en databas där all musik ska finnas, där artister själva kan lägga upp sin musik smidigt enkelt och gratis. Databasen ska erbjuda snabb nedladdning och ett välsorterat sortiment, vilket jag inte direkt tycker ställen som PB gör nu. Databasen ska drivas av staten alternativt någon form av artist fack, så länge det inte finns något övergripande vinstintresse med själva databassen, mer än att artisterna måste få rimligt betalt. Om det sker skattefinansierat eller avgiftsfinansierat bryr jag mig faktiskt inte om. Så länge tjänsten är gratis alternativt hyfsat billig.

Såg för inte alls länge sedan ett finskt tv-program om Sverige och våran musikexport som är den 3e största i världen efter USA och England. Det är sjukt bra för ett land med 9 miljoner invånare. Mycket pekar på att det är våra kommunala musikskolor, hyfsat lätt att få replokaler och ungdomsgårdar som gjort det enkelt och attraktivt för människor att spela musik. Idag är det så att samtliga tre faktorer stängs ner, i Örebro finns det knappt några ungdomsgårdar kvar.

För att kunna sparka mellanhänderna och parasiterna åt helvete behöver vi bygga upp ett sådant här ”bibliotek alternativ”. Finns det nu inga skattepengar föreslår jag en medlemsavgift på ungefär 200kr i månaden. Men jag ser inget egenvärde i att ett fåtal artister ska ha 100tals miljoner på sitt bankkonto det finns inget rationellt i ett sådant argument. Istället anser jag att de gott kan vara med och finansiera ett framtida digitalt allmännt musik bibliotek. Samt att vinsterna från detta ska finansiera saker som ungdomsgårdar och musikskolor. Vill sen artisterna ha miljoner på banken kan de syssla med konserter och övrig försäljning. Det viktiga är inte att vi får nya Britney Spears att lyssna på och läsa om. Det viktiga är att musik blir något som alla får ta del av och som det fortfarande kan finnas någon glädje i och inte bara vara ”big business”.

I slutänden äre väl så här hela samhället borde fungera att vi producerar saker för att vi vill ha dem och behöver dem, inte för att vi ska sälja dem. Tekniken gör detta mer möjligt för varje dag som går.

Hur man äger upp en politiker

Följande text är hämtad från en annan blogg jag ej minns namnet på men som jag tyckte kunde passa här med.

"När jag besökte torget i Lund tidigare idag, kom jag i samspråk med en valarbetare av blå kulör. Jag ställde den enkla men sällan uppmärksammade frågan: ”varför producerar vi varor och tjänster egentligen?”
Jag kände mig nästan generad när jag ställde frågan till den brett leende manlige valarbetaren eftersom han hade ha en kollosal pondus i både rösten och i magen.
Han tycktes förvånad över min fråga: ”Jaha vad menar du?”
”Jag menar inget, vill bara att du svarar på frågan varför vi producerar varor och tjänster?”
”För att vi behöver varorna och tjänsterna så klart.”
”För att tillfredställa mänskliga behov alltså?”
”Ja, det kan man väl säga.”
”Det menar du?”
”Ja.”
”Jasså!” svarade jag. ”Fast om det är som du påstår, fungerar inte kapitalismen förbannat dåligt i så fall?”
”Det tycker jag inte?”
”Du kan väl inte ha missat att det är kris?”
”Just nu ja, men det betyder inte att marknadsekonomin är dålig.”
”Har de mänskliga behoven upphört i och med krisen?”
”Nej, det har de väl inte.”
”Har de väl inte??!!”
”Om det är som du säger”, fortsatte jag, ”betyder inte det att kapitalismen är ett uselt system när det gäller att tillgodose mänskliga behov?”
”Njaa, det tycker jag väl inte. I de kommunistiska länderna vet vi ju hur det var.”
”Det är inte svar på frågan, jag är inte kamrat med Stalin eller Mao: är kapitalismen ett bra system för att tillfredställa mänskliga behov.”
”Demokratin är det bästa alternativet.”
”Jag ifrågasätter inte vårt behov av demokrati, jag undrar om det är de mänskliga behoven som styr produktionen under kapitalismen.”
”I de kommunistiska länderna var det minsann ett helvete att leva. Har du inte läst Solzjenitsyn?”
”Jo det har jag.”
”Om du hade förstått vad han skriver hade du inte pratat som du gör.”
”Kom inte dragandes med Stalin igen, han är inte min kamrat. Jag vill bara veta om kapitalismen producerar för att tillfredställa mänskliga behov eller om det är andra behov som styr?”
”Som vad då menar du?”
”De rikas behov av vinster och makt kanske?”
”Nu är det så att det enda system som kan förenas med demokrati är marknadsekonomin och i demokratier låter man inte folk svälta.”
”Jasså, det menar du, vilken planet bor du på? Har de inte demokrati enligt din mening i Indien, där svälter ju folk.”
”Du är kommunist förstår jag?”
”Jag vill ha svar på frågan om kapitalismen i första hand producerar för att tillgodose mänskliga behov?”
”Ingen köper varor och tjänster om det inte finns behov av dem.”
”I så fall fungerar det förbannat dåligt, eller hur?”
”Det tycker jag inte, bara för att det är kris just nu kan vi inte överge demokratin.”
”Vet du vad jag tror, nej inte tror utan vet, kapitalismen tar främst hänsyn till kapitalägarnas intressen, inte de mänskliga behoven, varken här i Sverige i övriga EU eller i världen. I annat fall hade det inte rått massarbetslöshet. Då hade alla arbetat för att tillgodose de skriande behoven som fortfarande inte tillgodosedda.”
”Jag tror att du skall gå till kommunisterna där borta och prata med dom istället, vi har nog inget mer att säga varandra.”
”Nej om det kan vi enas i varje fall.”
”Hej då.”

”Hej.”

Ägd

Intressant att liberalerna sätter demokrati före människors välbefinnande, även om folk svälter är ändamålet demokrati, frågan är bara hur demokratiskt är det? Den andra frågan är såklart vad föredrar folk mat för dagen eller rätten att få välja vilken politiker som ska blåsa skiten ur dem under följande mandatperiod? Den tredje frågan; är det omöjligt att kombinera demokrati och människors välbefinnande? Nej självklart inte, när politiker börjar prata om demokrati menar dom egentligen att prata om; deras rätt att fortsättningsvis styra över väljarna och storföretagens rätt att suga ut befolkningen.

We cook your meals, we haul your trash, we connect your calls, we drive your ambulances. We guard you while you sleep. Do not... fuck with us. - Fight Club


Bloggjäveln behövde uppdateras

Jaha så vare det här med bloggjäveln, jag har ju fått lite annat fokus, ett litet ljus i mörkret som utgör den nattsvarta jävla vardagen. Plugg, arbetslöshet, ångest och ett ständigt minus-tickande av besparingarna. Uppmärksamheten har liksom styrts iväg och man får ju fan i mig till och med kämpa för o bli lite arg=). Men vafan vi gör ett försök. Det är ju inte direkt så att världen är mindre skev bara för att man stänger in sig i en bubbla. Ett högst individualistiskt beteende, men inte alls på samma nivå som vissa andra.

En liten fågel viskade i mitt öra att på tv köper Paris Hilton en glass för 1000dollar i ett jävla tv-program som går ut på att ett gäng loller ska tävla om att få bli damen hiltons ”bästa vän”. Va äre för jävla värld? I vilken ände ska man börja? 1000dollar för en glass, det är väl ett sätt för glamor-kärringarna att höja sin status. Att den statusen sen bara dryper av en illa luktande sörja tycks inte alls ha någon betydelse. Det verkar vara just det vidriga som lockar dem, det vidriga i faktumet att dom vet att just bara deras exklusiva grupp kommer att ha tillgång till de mest simpla sakerna som en jävla glass jävel. Men det kommer nog en tid då dom kommer vakna upp ur sin rosendröm utav slagord som ”ak4, ak5 elitist-jävlar hälsa hem”.

Det här är ju bara ett av det absolut sjuka i våran ekonomi, att ett gäng korkade jävla bakåtsträvare på egen hand kan få ansvara för flera x miljarder och använder cashen till att köpa över jävlig dyr glass. Det finns inget försvar för eländet, Paris Hiltons egendom borde konfiskeras och användas till samhällsnyttiga investeringar som kan gynna oss alla. Det finns för mycket värde som skapas av hårt arbetande människor som faller i händerna på halvidioter som inte kan bete sig som folk. I USA är klassklyftorna enorma, ca 40 miljoner människor lever under fattigdomsgränsen. Medan det finns ca 400 miljardärer i USA. Med andra ord är resurserna sjukt orättvist fördelade, USA är ett jävla U-land. Nära 60 miljoner amerikaner saknar sjukvårdsförsäkring. 1300 barn föds utan sjukvårdsförsäkring varje dag. Det sjuka är att det stannar inte där, "the rich are getting richer", de rika har blivit rikare varje dag under 2000talet.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/alltfler-fattiga-i-usa-1.301412
http://www.usablogg.org/2005/08/30/statistik-om-fattigdomen-i-usa/
http://www.bjornsundin.se/040114usa.htm

"Hur rika amerikaner kan vara framgår dels i utbudet i de tjusiga butikerna i städer som New York, Washington och Los Angeles, dels i glansiga månadsmagasin med antikrundor, juvelerarspecialer och resereportage från exklusiva semesterorter med prisexempel på upp till 700-800 dollar per rum och natt, exklusive skatt, måltider, spa och dricks, förstås. Ämnet klass är mestadels tabu i USA. Fördelningspolitik eller vad som i svensk debatt skulle kallas rättvisa avfärdas som "populism"."
"Greenwich, 40 minuter med tåg från Manhattan, har alltid varit hemvist för rika. Det nya är nu att förvaltare, bankirer och mäklare tröttnat på att pendla och flyttat ut firmorna hit. Nytt är också att de river de befintliga husen och bygger större, mycket större, med utgångspris kring 2 miljoner dollar på fastighetsmarknaden. Skatterna förblir relativt låga, skolorna är utmärkta, och huvudgatan Greenwich Avenue kantas av butiker med sådant man knappast behöver, eller dyrare varianter av det man behöver. Åtskilliga lika pampiga hus - med tjänstebostäder, jättegarage, orangerier, privata kajer för yachter och megasegelbåtar - kantar stränderna mot Long Island-sundet. Den som inte kan bevisa att han eller hon bor här stoppas vid vaktkurerna intill de privata gatorna. "

http://www.dagensstory.se/page/355/361/874

Det finns en stor invändning att göra här och det är att värdet av vad ett fåtal roffar åt sig, skulle kunna användas till så mycket bättre saker än statusprylar av onödig betydelse. Det finns ingen anledning för en människa att äga en lyxbilssamling på 100bilar. Det är slöseri med resurser och skulle kunna användas på ett mycket bättre sätt. Vi skapar behov som egentligen är fiktiva, det finns ingen mänsklig naturlig drivkraft som säger att vi måste ha 100bilar i garaget. Lyssna på det, det är helt absurt, det är ett konstruerat beteende och ett skapat "ska ha" behov.

Det är lite läskigt hur jävla fiktivt våra liv har blivit. Bara fenomenet att man tävlar om sina vänner i tv, säger väl allt. Man bryter ner både känslor och behov till ett manuskript, som ska passa in i ramen för vad eliten anser vara underhållning. Det verkliga livet är inget manuskript, men vår verklighet blir likt förbannat fiktiv. Det hela får mig att långsökt tänka på lite visdomsord från den gamle huliganen Hannes Westerberg. Ni kommer ihåg snubben som kastade typ 3 små gatstenar mot ett gäng snutar, utrustade med både sköldar, hjälmar och tjänstevapen, som kände sig livshotade och bestämde sig för att skjuta Hannes i ryggen?:

"Jag anser att världen går in i en ny imperialistisk tideräkning så att säga, en ny imperialistisk era. Där alla de stora som IMF WTO EU G7mötena är ett tecken på samma sak, det vill säga en ökad koncentration av den ekonomiska makten i händerna på ett fåtal. Att man går mot en centraliserad nästan världsregering, att man skapar ett allomfattande kontaktnät för en väldigt väldigt rik och priviligerad elit. Det är detta som görs genom EU och exempelvis IMF.

Och det finns liksom ingen hejd på det, vi har förvandlat allt till en ekonomisk vara. Både vårat ekonomiska sätt att tänka genomsyrar det mesta, man pratar om människor enbart i termer av statistik osv. Det är ingen slump att vi ser de första lagliga bordellerna i Europa nu. Vi har verkligen förvandlat varje aspekt till en vara och hela det sättet att tänka, även om man kanske inte lider av de praktiska konsekvenserna, verkar väldigt förråande på människor och skapar ett väldigt brutalt samhälle, där allt bara vägs i termer av pengar och inga andra värderingar än det som är lönsamt. Även om man då kanske inte svälter, så skapar man ett väldigt isolerat, alienerat klimat som föder jävligt mycket våld, rädsla hat och konkurrens mot människor. Det är katastrof.

Det är verkligen illa och det finns inga hinder. Vi har tillexempel monsanto ett stort fröbolag som lägger monopol på frömarknaden. Genmanipulerar sina frön, sen tar dom patent på ex basmatiris som odlats i tusentals år och som förfinats genom tiden och kräver att bönderna som odlar det ska köpa fröna av dom. Sen genmanipulerar dom fröna som gör att du kan inte ta frön från en gröda som har växt, utan du måste varje år köpa nya frön. Alltså vad man egentligen gör då är att attackera hela livets förutsättning, naturens möjlighet att sprida sig själv och göra bönder helt beroende av det kapitalistiska systemet. Och jag menar det här är en girighet som bara fortsätter och fortsätter och om man tillåter det att ske så kommer man snart inte ha någon natur kvar alls, det kan leda till totalkatastrof."

Det kanske fanns en djupare tanke bakom dom där stenarna än bara destruktiva känslor? Eller är det så att borgar media har rätt, att de som inte accepterar det rådande är våldshuliganer? Jag tror dom glömt att organiserat våld i toppen skapar individuellt våld i botten. Det gäller makthavarnas roffarmentalitet såväl som skiten dom matar oss med via TV.

RSS 2.0