Bloggjäveln behövde uppdateras

Jaha så vare det här med bloggjäveln, jag har ju fått lite annat fokus, ett litet ljus i mörkret som utgör den nattsvarta jävla vardagen. Plugg, arbetslöshet, ångest och ett ständigt minus-tickande av besparingarna. Uppmärksamheten har liksom styrts iväg och man får ju fan i mig till och med kämpa för o bli lite arg=). Men vafan vi gör ett försök. Det är ju inte direkt så att världen är mindre skev bara för att man stänger in sig i en bubbla. Ett högst individualistiskt beteende, men inte alls på samma nivå som vissa andra.

En liten fågel viskade i mitt öra att på tv köper Paris Hilton en glass för 1000dollar i ett jävla tv-program som går ut på att ett gäng loller ska tävla om att få bli damen hiltons ”bästa vän”. Va äre för jävla värld? I vilken ände ska man börja? 1000dollar för en glass, det är väl ett sätt för glamor-kärringarna att höja sin status. Att den statusen sen bara dryper av en illa luktande sörja tycks inte alls ha någon betydelse. Det verkar vara just det vidriga som lockar dem, det vidriga i faktumet att dom vet att just bara deras exklusiva grupp kommer att ha tillgång till de mest simpla sakerna som en jävla glass jävel. Men det kommer nog en tid då dom kommer vakna upp ur sin rosendröm utav slagord som ”ak4, ak5 elitist-jävlar hälsa hem”.

Det här är ju bara ett av det absolut sjuka i våran ekonomi, att ett gäng korkade jävla bakåtsträvare på egen hand kan få ansvara för flera x miljarder och använder cashen till att köpa över jävlig dyr glass. Det finns inget försvar för eländet, Paris Hiltons egendom borde konfiskeras och användas till samhällsnyttiga investeringar som kan gynna oss alla. Det finns för mycket värde som skapas av hårt arbetande människor som faller i händerna på halvidioter som inte kan bete sig som folk. I USA är klassklyftorna enorma, ca 40 miljoner människor lever under fattigdomsgränsen. Medan det finns ca 400 miljardärer i USA. Med andra ord är resurserna sjukt orättvist fördelade, USA är ett jävla U-land. Nära 60 miljoner amerikaner saknar sjukvårdsförsäkring. 1300 barn föds utan sjukvårdsförsäkring varje dag. Det sjuka är att det stannar inte där, "the rich are getting richer", de rika har blivit rikare varje dag under 2000talet.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/alltfler-fattiga-i-usa-1.301412
http://www.usablogg.org/2005/08/30/statistik-om-fattigdomen-i-usa/
http://www.bjornsundin.se/040114usa.htm

"Hur rika amerikaner kan vara framgår dels i utbudet i de tjusiga butikerna i städer som New York, Washington och Los Angeles, dels i glansiga månadsmagasin med antikrundor, juvelerarspecialer och resereportage från exklusiva semesterorter med prisexempel på upp till 700-800 dollar per rum och natt, exklusive skatt, måltider, spa och dricks, förstås. Ämnet klass är mestadels tabu i USA. Fördelningspolitik eller vad som i svensk debatt skulle kallas rättvisa avfärdas som "populism"."
"Greenwich, 40 minuter med tåg från Manhattan, har alltid varit hemvist för rika. Det nya är nu att förvaltare, bankirer och mäklare tröttnat på att pendla och flyttat ut firmorna hit. Nytt är också att de river de befintliga husen och bygger större, mycket större, med utgångspris kring 2 miljoner dollar på fastighetsmarknaden. Skatterna förblir relativt låga, skolorna är utmärkta, och huvudgatan Greenwich Avenue kantas av butiker med sådant man knappast behöver, eller dyrare varianter av det man behöver. Åtskilliga lika pampiga hus - med tjänstebostäder, jättegarage, orangerier, privata kajer för yachter och megasegelbåtar - kantar stränderna mot Long Island-sundet. Den som inte kan bevisa att han eller hon bor här stoppas vid vaktkurerna intill de privata gatorna. "

http://www.dagensstory.se/page/355/361/874

Det finns en stor invändning att göra här och det är att värdet av vad ett fåtal roffar åt sig, skulle kunna användas till så mycket bättre saker än statusprylar av onödig betydelse. Det finns ingen anledning för en människa att äga en lyxbilssamling på 100bilar. Det är slöseri med resurser och skulle kunna användas på ett mycket bättre sätt. Vi skapar behov som egentligen är fiktiva, det finns ingen mänsklig naturlig drivkraft som säger att vi måste ha 100bilar i garaget. Lyssna på det, det är helt absurt, det är ett konstruerat beteende och ett skapat "ska ha" behov.

Det är lite läskigt hur jävla fiktivt våra liv har blivit. Bara fenomenet att man tävlar om sina vänner i tv, säger väl allt. Man bryter ner både känslor och behov till ett manuskript, som ska passa in i ramen för vad eliten anser vara underhållning. Det verkliga livet är inget manuskript, men vår verklighet blir likt förbannat fiktiv. Det hela får mig att långsökt tänka på lite visdomsord från den gamle huliganen Hannes Westerberg. Ni kommer ihåg snubben som kastade typ 3 små gatstenar mot ett gäng snutar, utrustade med både sköldar, hjälmar och tjänstevapen, som kände sig livshotade och bestämde sig för att skjuta Hannes i ryggen?:

"Jag anser att världen går in i en ny imperialistisk tideräkning så att säga, en ny imperialistisk era. Där alla de stora som IMF WTO EU G7mötena är ett tecken på samma sak, det vill säga en ökad koncentration av den ekonomiska makten i händerna på ett fåtal. Att man går mot en centraliserad nästan världsregering, att man skapar ett allomfattande kontaktnät för en väldigt väldigt rik och priviligerad elit. Det är detta som görs genom EU och exempelvis IMF.

Och det finns liksom ingen hejd på det, vi har förvandlat allt till en ekonomisk vara. Både vårat ekonomiska sätt att tänka genomsyrar det mesta, man pratar om människor enbart i termer av statistik osv. Det är ingen slump att vi ser de första lagliga bordellerna i Europa nu. Vi har verkligen förvandlat varje aspekt till en vara och hela det sättet att tänka, även om man kanske inte lider av de praktiska konsekvenserna, verkar väldigt förråande på människor och skapar ett väldigt brutalt samhälle, där allt bara vägs i termer av pengar och inga andra värderingar än det som är lönsamt. Även om man då kanske inte svälter, så skapar man ett väldigt isolerat, alienerat klimat som föder jävligt mycket våld, rädsla hat och konkurrens mot människor. Det är katastrof.

Det är verkligen illa och det finns inga hinder. Vi har tillexempel monsanto ett stort fröbolag som lägger monopol på frömarknaden. Genmanipulerar sina frön, sen tar dom patent på ex basmatiris som odlats i tusentals år och som förfinats genom tiden och kräver att bönderna som odlar det ska köpa fröna av dom. Sen genmanipulerar dom fröna som gör att du kan inte ta frön från en gröda som har växt, utan du måste varje år köpa nya frön. Alltså vad man egentligen gör då är att attackera hela livets förutsättning, naturens möjlighet att sprida sig själv och göra bönder helt beroende av det kapitalistiska systemet. Och jag menar det här är en girighet som bara fortsätter och fortsätter och om man tillåter det att ske så kommer man snart inte ha någon natur kvar alls, det kan leda till totalkatastrof."

Det kanske fanns en djupare tanke bakom dom där stenarna än bara destruktiva känslor? Eller är det så att borgar media har rätt, att de som inte accepterar det rådande är våldshuliganer? Jag tror dom glömt att organiserat våld i toppen skapar individuellt våld i botten. Det gäller makthavarnas roffarmentalitet såväl som skiten dom matar oss med via TV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0