potentiell facebookgrupp

Sluta dalta med Polisen. Effektivare tag mot Sveriges mest inkompetenta yrkeskår!

 

Överallt i samhället drar man ner på personal och kräver att dom kvarvarande anställda ska jobba effektivare. Men polisen dom får utökad personal och är ändå helt jävla värdelösa på att göra sitt jobb. När vanliga människor bryter mot lagen eller begår grova fel på sin arbetsplatts får de i regel sparken, varför gäller inte detta polisen?

 

”Att mäta polisens effektivitet är inte helt lätt. En siffra som cirkulerar bland poliselever är att bara 15 procent av arbetstiden används till de direkta polisuppgifterna.

Stefan Holgersson är polis i Stockholm och forskar på deltid vid Växjö universitet. 2005 lade han fram sin doktorsavhandling – »Yrke: Polis« – efter att ha intervjuat 2000 poliser. Han visade att mellan 5 och 20 procent av alla poliser står för hälften av alla ingripanden. Eller att varannan polis nästan inte tar några brottsbekämpande initiativ alls, och att antalet egna initiativ minskar med åren.”

”När något uppmärksammas i media går de ut och förklarar att de sätter i gång ett projekt. Istället för att se till att ordinarie verksamheten fungerar.”

http://www.fokus.se/2008/02/for-fa-eller-for-lata/

 

”Polisen tillförs engångsvis 780 miljoner kronor på tilläggsbudget för 2009. Därutöver föreslås Polisens anslag för 2010 bli drygt 19,1 miljarder kronor, ett tillskott på ca 1,1 miljarder kronor. Rikspolisstyrelsen bedömer att tillskotten innebär att Polisens ekonomi kommer att vara i balans år 2010. Nya poliser kan anställas som planerat så att regeringens mål om 20 000 poliser nås.”

http://www.polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Gemensam/2009/juli-sept/Rikspolischefen-kommenterar-regeringens-budget/

 

Ändå kan vi läsa om hur misshandlade barn får vänta länge på polisen
http://lt.se/nyheter/debatt/1.605135-misshandlade-barn-far-vanta-lange-pa-polisen

”Barn som misstänks ha blivit utsatta för våldsbrott tvingas vänta upp till åtta månader på ett första polisförhör, skriver Rädda Barnens distriktsordförande i södra Stockholm, Brita Isoz, och riksordförande Inger Ashing. Rädda Barnen kräver att polis och åklagare börjar följa regelverket.”

 

Vid fotbollsmatcher har de ett sjukt stort antal poliser på plats som kostar samhället flera miljoner kronor per match, men det ända man uppnår är att själva provocera eller misshandla människor. http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=251809

 

Poliskorruptionen måste bort! Poliser som själva begår brott måste kunna granskas och dömas. Tyvärr hindrar svensk polis ”kåranda” detta. Johan Liljeqvist som blev tagen av polisen efter att ha varit berusad och slagit sönder en bilruta, dör under omhändertagandet. Allt pekar på att det är polisens ingripande som leder fram till Johans död. På plats fanns 15 poliser och ändå lyckas man inte göra ett korrekt ingripande. Inkompetensen lyser igenom men ändå döms inte poliserna. http://www.expressen.se/debatt/1.1772318/polisen-snackade-ihop-sig-efter-var-sons-dod

http://www.facebook.com/group.php?gid=118665465521&ref=search&sid=838819781.297374239..1&v=info

 

Deras inkompetens och ovilja att arbeta brottsförebyggande leder till att vi medborgare får lida i våran vardag. ”Avståndet mellan polisen och allmänheten ökar hela tiden. Det finns pengar till nya tekniska grejor, men inte till möten med människor. De nya poliser som utbildas idag vill ut på de tuffa jobben och tampas med gängkriminalitet eller ingå i insatsstyrkan. De vill inte jobba som närpoliser med förebyggande verksamhet”. http://www.fokus.se/2008/02/for-fa-eller-for-lata/

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=2880971http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3567007.svd

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3063395.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2438051.svd

Särskilt ungdomar kommer att ifrågasätta polisens arbete och det blir svårare för polisen att göra sitt jobb. Det är just vad denna grupp kräver, att polisen faktiskt ska göra sitt jobb och inget annat. Dessutom bör dom sluta lägga resurser på att jaga fildelare och börja jaga nätpedofilerna istället! http://www.facebook.com/group.php?gid=81195157469&ref=nf&v=info


Kommentarer
Postat av: Borste

Svensk polis - Maska.nu?

2009-12-17 @ 15:23:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0