Ett litet Fotbolls break i allt kaos.

Igår vann Tottenham mot Stoke i PL. Inget konstigt med det kanske men det finns en sjukt rolig statistisk grej här som jag inte kan låta bli att nämna. I denna match satt Gareth Bale på Tottenham bänken, det brukar han inte göra vilket kan vara en förklaring till att Tottenham inte vunnit så många matcher de senaste 1.5 åren. Gareth Bale har inte vunnit EN ENDA MATCH i Tottenham tröjan sedan han spelade sin första match för  klubben den12 juli 2007. Totalt verkar det röra sig om ca 25 liga matcher utan vinnst för Bale. Antagligen nått form av rekord och man kan ju börja fundera på varför Tottenham alls kör med Bale eftersom hela situationen uppenbarligen är "jinxad". Igår spelade man inte med Bale och vann, visserligen mot ett sopp gäng som Stoke men ändå.
Det sjuka är att Bale inte är en dålig spelare, utan var faktiskt riktigt jävla bra när han som dåvarande 18åring kom från Southampton till Tottenham för 12 milj pund. Men nånting med Tottenham gör uppenbarligen att dom förstör sina spelare, de har värvat spelare för en massa miljoner de senaste åren men ständigt hamnat riktigt dåligt till i ligan. Just nu ligger dee på en 13e  plats i Premier League, men har en match mer spelad och kan om de andra lagen bakom gör en bra omgång denna vecka, åka ner på en 17e plats. Till och med Luca Modric har varit rätt medioker större delen av säsongen, men verkar kommit igång nu.
Man måste notera hur sjukt jämnt det är i PL i år, från sista plats till just 13e plats skilljer enbart 3 poäng! Sedan är det ytterligare 3 poäng till 9e plats. Hyffsat jämt även i toppen med en skön uppstickare i Aston Villa.

På tal om Southampton så har har tidigare Halmstad/Landslaget/Southampton spelaren Michael "Mördaren" Svensson blivit assisterande tränare för "The Saints". jävligt kul att killen som i England kallas "The Killer" hänger kvar även efter att han blivit "fotbollsinvalid".West Ham går förhållandevis bra, med tanke på skadorna (Dean Ashton för fan) och den ekonomiska kollapsen för ägaren som är isländare (som vi alla vet har finanskrisen av någon anledning drabbat Island extra hårt och bla har folkliga protester tvingat den borgliga regeringen att avgå). Detta har medfört att Hammers ekonomi varit riktigt usel och man har tvingats sälja av spelare, bla nu senaste Bellamy till köpgalna City för ca 12-14milj pund.
Laget ligger på en åttonde plats i PL och möter ikväll Hull som jagar hammers på en 9e plats. Hull är nykomlingen som överraskat i år men som nu börjat sjunka och bara vunnit en liga match på 13 försök. Jag tror på West Ham ikväll =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0