Recensioner från hultan

Dropkick Murphys – 3
Jag kan ju bara konstatera att ska man se DKM ska man se dem på en helt annat ställe än på hawaii. Helst något mindre, Gamla Atlantis hade varit så jävla fett. Tyvärr har DKM vuxit sig större än för sitt eget bästa och mindre scen skulle innebära massivt för mycket folk. Dropkick har låtmaterial nog att spela i timmar och fortfarande vara bra. Bästa låten var ju helt klart Workers Song som det taggades rätt rejält till och allsången va go.

Kings of Leon – 4
Ja okej, jag är inte den som är den. Visst kan jag kasta skit, för skit ska skit ha. Men nu var ju kings of leon allt annat än skit live. Jag är fortfarande lite skeptisk till deras nya skiva, men shit vilket bra live framträdande. Jag o polaren var såklart lika iskalla som vanligt (in our own minds) och röjde loss på handikapps-rampen bland rullstolar och barnvakter. Inte dåligt inte.

Peter, Bjorn & John – 2
Ska väl egentligen inte klaga på herrarna i PBJ men fan jag är inte riktigt tillfreds med deras musik och konserten blev ganska lam. Roligaste var deras hyllning till Michael Jacksson, då dansaren från deras video it dont move me: http://www.youtube.com/watch?v=SmT1QTCIa9I kom upp på scen och dansade fan ur publiken. Sen var Nothing to worry about såklart grym.

Regina Spektor – 2
Nja en brud som ser ut som Thomas Di-leva och säger Thack lite för många gånger, är inte min grej. Tjejen har en grym jävla röst men det är något lite väl amerikanskt hippie varning över hela upplägget som stör mig. Fidelity bra, resten träligt. Hennes röst räddar henne från 1 poäng, nöjer mig med 2. Trodde för övrigt Regina pratade om yellow power, när det i själva verket var cello power. Vilken jävla timing att dom filma in en kines på storbildskärmen just då, vilket bara övertygade mig mer.

Anna Ternheim – 4

Spelar också lugn musik men som i själva verket är jävligt bra och har fet känsla, dessutom är hon snygg också vilket gör det hela lite mer trivsamt. Det går dock inte att komma ifrån att hennes bästa låt var öppnings låten, Broder Daniel covern: Shoreline. Konserten var ett ända stort nöjje att se, fröken Ternheim har egentligen ingen scen show alls på något sätt. Hon gör sin grej lågmält och ödmjukt utan några krusiduller typiskt svenskt tillbaka draget, mystiskt, inom denna gener kan det nog inte bli så mycket bättre.

The Killers – 3
Skulle fått en 5 om de inte spelade massa skit låtar från det nya albumet och vad är grejen att både öppna med Humans samt avsluta med den? Jag blir bara arg när jag tänker på det, vart fan var uncle johnny? Showen var ju grym, förutom de tekniska missödena som knappast var killers fel. Dessutom den mest välbesökta spelningen och ett jäkla gung marken vibrerade och allsången var på topp. Ljusshowen får dom beröm för, samt att sångaren faktiskt inte var en jävla fjant som han ser ut att vara på alla bilder, han hade faktiskt både pondus och karisma.

Lillasyster – 5
Ptja, de va röj, dom spelade LOK låtar, berätta det för lina, rihanna covers, teater skaka. Flytta på dig annars kör jag över dig! Tung nostalgi behöver inte förklaras mer. 

The Sounds – 3
Sounds spelade dryga timmen och vi satt i öl tältet och diskuterade att dom fan bara har hitts, vilket faktiskt stämmer. Maja är i min bok numer 2 rocktjej i sverige. Jag håller brudarna i Sahara högre, ni får säga vad ni vill men brudar som spelar trummor är fan soft asså. 3 får duga, jag satt ju faktiskt mest i öltältet och drack under deras spelning så att säga att jag såg så mycket vore ju att överdriva, men jag hörde hela i varje fall.

Timbuktu – 2
Jag är bara trött på Timbuk, dom som inte är påstår att det var den bästa konserten Timbuk levererat på hultan de senaste fem åren. Stämmer säkert, jag kommer fan inte ihåg, var kvar i öl tältet och gick efter halva och drack vodka på fotografkampingen. Såg när Promoe studdsa in och jag var inte speciellt förvånad, man börjar kunna det här nu.

Ice Cube – 4
Stay West Side!!! Fett med is kuben, och han såg ut att trivas på pampas. När Str8 outa compton rullar igång blir svårt att inte pumpa igång näven i luften. Jag har sätt ett av de senaste 3 decenniernas tungaste rappare och jag blev inte besviken. De nya grejerna är riktigt bra, gangsta rapp made med o it, är klockren. Mellan snacket var även det bra, skön tribute till MJ och sköna visdomsord om att be alla när och kära runt om att from time to time, ”shut the fuck up” när dom försöker övertala dig till saker du egentligen inte vill.

Sahara Hotnights – 3

Skulle fått en 2 om det inte var så att helt jävla plötsligt så dyker Andrew WK upp på scen till allas förvåning. Fjortisarna längst fram vart knäpp tysta och förstod ingenting när sångaren Maria pressenterar honom som någon alla borde känna till. Jag stod långt bak och fick bara ur mig ett ”What The Fuck”?? Klart jag vet vem snubben är, men vafan gör han helt random på hultan, sjungandes en duett med Sahara Hotnights (Mess Around)? Det här är alltså killen som gjort de lite tyngre partylåtarna ”party hard” och ”We whant Fun” han var med på soundtracket till den första jackass filmen och framstod inte då som någon direkt … ehhm seriös sångare. Men woula han var helt okej, kul grej vare. Sen vare det här med rock tjejer från norrland med en ”fuck you attityde” jag blir glad i själen och när jag ser Josephine Forsman banka trumma smälter jag helt. Det har blivit en hel del Sahara spelningar nu men dom håller än. 3 får räcka, hade det varit första gången skulle jag ge dem 4-5.

Klaxons – 2
Såg ju bara 2-3 låtar det jag såg var bra som fan, men andra säger att dom var riktigt otaggade, vilket jag kan tänka mig med tanke på hur få tappra själar som stod i leran vid pampas. Slängkappan var som vanligt på och trummisen hammra på som aldrig för. En Klaxon konsert har såklart alltid potential att urarta i något hysteriskt tydligen blev det inte så denna gång. 2

Lars Winnerbäck – 2
Nja Winnerbäck är inte min grej. 1 hade varit klockren om det inte vore för hans skabbiga ankar-tatto på vänster arm. Den gjorde konserten mycket bättre, sen fick jag ett konstigt telefonsamtal som gav lite distans till den träliga verkligheten Lars Winnerbäck står för. Snubben är ju bara för seg. Han har ju några bra låtar vilket är tur, för själva showen är bara dålig. Han är ingen Anna Ternheim med sin kylhet och mystik, Winnerbäck är bara vanlig och tråkig, inget fel i det, men då måste man ju komma med lite skönt material. Tyckte inte han gjorde det.

Thåström - 3
Nja han var bra, men jag hade nog väntat mig mer. Jag är inte helt till freds med den moderne Thåström som förvisso funnits väldigt länge nu. Jag vill ha mer punk, även om jag verkligen gillar; Alla vill till Himlen, fan fan, från himlen sänt, en vacker död stad och var e vargen. Men det är rätt talande att de låtar Thåström kör från imperiet och Ebba inte alls är speciellt punkiga utan snarare nedstämda och sorgliga. Kul att få se Anna Ternheim på scen. 3 känns lagom.

Kid Cudi – 5
O fuck me det här dög. Andersson föreslog att alla artister skulle spela på Teater och att Pampas – Hawaii skulle monteras ner. Ett vågat förslag, men jag förstår hans poäng. Teater är den perfekta scenen. För Kid Cudi kunde det inte bli bättre, 25 min försenad och publiken håller trycket uppe med bland annat sköna ramsor som ”Alla heter Glenn i Göteborg” och tillslut kommer en ursäktande Kid Cudi ut och bara rå levererar Thack. De sista låtarna är de efterlängtade och består egentligen av två olika remixer av låten day n nite. Jävulen va det studsades när den bas slingan kopplades på. Fortsätter Kiden på den musikaliska Electro rap stigen har vi mycket kul att förvänta oss framöver. Kid Cudi själv var på strålande humör och körde sköna danser och peppade med publiken. 5 är självklar och Tackar Linus för tipset.

Slagsmålsklubben – 5
Ja jävlar det här var ju något att minnas, vart ska man börja. Slagsmålsklubben är ju inte vilket band som helst. 6 slynglar från Norrköping som inte verkar ha allvar som största hobby, vilket är tur. För annars hade det här bandet varit en omöjlighet, det är inte många som verkligen kan slå igenom så tungt som SMK när man faktiskt spelar ”tv-spels musik” om man nu vill kalla deras musik det.

Faktum är att SMK står för så mycket fest att dom säkerligen drar människor, som faktiskt egentligen inte alls gillar deras musik särskilt mycket, till spelningen. Jag märker direkt på folk längre bak att dom inte är helt tillfreds med allt. En snubbe väser till sin flickvän vi drar det här ju bara oseriöst, musiken är dålig allt är dåligt. Tjejen ser ledsen ut och dom lomar iväg. Hon ville nog bara festa, snubben var bara tråkig.

SMK delar in människor i falanger, de upprörda seriösa och glada oseriösa. Nog för att jag brukar var upprörd men det har jag svårt att bli på SMK. Jag blir upprörd på Aftonbladet och Aftonbladet blir upprörd på SMK, man kan fråga sig varför. För SMK är ju precis den generation av dekadenta barn av sin tid, som kvällstidningarna på många sätt är med och formar. Jag njuter när kollisionen blir ett faktum när en av grabbarna använder gott och väl halva speltiden till att dra fylle monologer och rå dissa ”såna där som jobbar på tidningar” – ”dom vet inte hur det är att vara full, ha roligt och svina på en camping” Poängen är att just därför förstår inte journalister SMK. Jag tror han har rätt för jag har letat efter recensioner av spelningen men inga större medier skriver om dem.

SMK är med andra ord ett enda stort jävla Fuck You finger till den stora gråa massan som inte vill festa. SMK har självdistansen som andra inte har, dom vet att det här bara är en kul grej som varar x antal år. Dom åren ska användas till att dricka och ha kul, inget ska stoppa dom. Jag tycker deras vision är tilltalande och dras med i hysterin när dom skickar upp havskräftor, 60 kronor, och ett ostron i rymden med luftballonger. Jag jublar när de förutom redan 6 medlemmarna, dyker upp ytterligare 6 figurer på scen som levererar en dansrutin som ser ut som de har övat ungefär 7 minuter på innan spelningen. Jag fullkomligt älskar deras anarkistiska framträdande, jag älskar mellansnacket om att starta krig med Norge för att vid gränsen säga vi ger oss och låta norrmännen ta över Sverige, för då skulle vi få högre löner och olja. Jag älskar att se alla glädjelösa dumhuven stå och bua åt teorin och skrika hållkäften och börja spela istället. Jag älskar när musiken går igång och publiken exploderar i frenetiskt blippblopp dansande. Till sist är det förbannat roligt när fyra fem total nakna snubbar dansar runt på scenen som om det vore deras sista livsuppgift.

Det träliga var den förbannade leran som gjorde att man längre fram fick svårt att röra sig, seriöst asfaltera framför scenerna. Lera suger. Men fakk det, 5 sitter lika jävla bergsäkert som recensenter är dumma i huvet.
http://www.musicstage.se/index.php?option=com_expose&album=674

Träligt nog missade jag 3 band jag verkligen ville se:
Nashville Pussy
Raubtier
Kartellen
Tar dem en annan gång.

http://www.musicstage.se/index.php?option=com_expose&Itemid=26
http://www.rockfoto.nu/festivals/Hultsfredsfestivalen/20090708/20090711
http://farm4.static.flickr.com/3230/3697858694_54453a6def.jpg?v=0
http://www.joyzine.se/?p=3516

Ryssar

Haha idag: topp tio ryska fighter.
Jag måste säga att jag gillar ryssarna, utan att propsa för någon typ av våldsförhärligande, men asså det är ju för roligt.

10: http://www.youtube.com/watch?v=vOvEsxTCwJ0&feature=related
Visserligen nått slags inövat militäruppvisning, men ändå det ser ju inte så skönt ut. Det roliga är ju att det står massa barnfamiljer och pensionärer och glor. Jaha ska vi ta en familjeutflykt idag, vi kan åka och kolla på militärer som spöar skiten ur varandra. Jag diggar även att grabbarna har övat in olika rutiner och scenarios, roligaste är han som läser tidningen och blir attackerad. Ännu roligare är att dom går in för anonymiteten totalt genom att ha balaklavas haha.

9: http://www.youtube.com/watch?v=mZGaaqH2o6I
När det blir så här i svenska riksdagen lovar jag att börja bry mig =) hehe kul när den feta flintskallen vaggar fram lite halv lamt och börjar putta på snubben. Kan tänka mig att det skulle vara berbatovs stil ifall han ställde upp i en boxningsmatch =). Ryck han i slipsen för fan haha.

8: http://www.youtube.com/watch?v=TrJeMSDAmGI&feature=related
Ja herre jävlar, 1.07 vad fan gör han? Nastarovija. Mortal Combat Russian style, fast den moven kändes mer som Turtles in time på SNES.

7: http://www.youtube.com/watch?v=60GXRBsKvMk
Tyckte det såg lite larvit ut först, såna där live grejer brukar ju inte direkt urarta. Men man blev ju lite överaskad när dom börjar sutta yxor eller vad det var nästan direkt och sen bara ger järnet. Asså någon borde ha fått handen avhuggen haha.

6: http://www.youtube.com/watch?v=ubUu0SPg7wg
Jerry Springer släng dig i väggen, i Ryssland kör dom med karatesparkar, man, kvinna eller barn det spelar ingen roll.

5: http://www.youtube.com/watch?v=keauwi08TYM&feature=related
Nu är det väl egenltigen bara tragiskt och sitta och lista massa c-kändisar som gör allt för att synas i tv. Men hey kredd till ryska Big Brother snacka om Action. =)

4: http://www.youtube.com/watch?v=j1_1R-sx62c
Rysk gubbe är något packad och sugen på att slås…. Mot ett träd. Det kan ju vara så att han faktiskt inte gillar träd, undrar vilken sorts mentalstörning det skulle klassas som, trädpsykopat. Nä han var nog bara lite väl full och den ryska folksjälen tog ut sin rätt. Jag gillar dubbelkicken vid 1.03.

3: http://www.youtube.com/watch?v=dsAk4dCeoK4&feature=related
Ryska fotbollshuliganer är något utöver det vanliga. Ska man göra det kan man lika gärna göra det ordentligt. Stor parkering, dresscode och fyrverkeripjäser. hahaha

2: http://www.youtube.com/watch?v=BWVtiULeMI0
Russian Laptop Sale Fight: Ah ni hör ju på namnet kan det bli bättre? Jävlar vad roligt det ser ut när dom bryter sig igenom avspärningen och bara slänger sig över grejerna. Kösystem? Nä =). Jag säger bara kolla dubbelnocken 19sek in i filmen, det är humor på hög nivå.

1: http://www.youtube.com/watch?v=he3ifEqg2rM
Ja den här var ju bara för härlig, till och med på bröllop hahaha kom igen. Och dom ger sig aldrig heller ^^

Piratebay inte längre så väldigt Pirate

Piratebay säljs och det tåls att tänkas på. Jag är inte tillräkligt insatt egentligen, det kanske kan bli bra. Angående att man ska kunna få betalt för att tanka hem saker tycker jag låter högst otroligt och jag är väldigt skeptisk. Jag har lite svårt att ta de här ”pirat folket” på allvar.

”Grundaren” Peter Sunde gråter ut i Aftonbladet och säger sig ha arbetat gratis i 6 år och att detta skulle vara någon slags belöning. Peter Sunde kan omöjligen ha arbetat grattis 8 timmar per dag i 6 år. Alla vet ju hur mycket stålar dom dragit in på annonser m.m.

Denna blogg beskriver saker och ting bra: http://fredrikedin.wordpress.com/2009/07/01/the-profit-bay/

1915 på soc.nu säger så här om saken:
”För en massa år sedan byggde ett gäng kommunister kring CNS och lite andra grupper upp en verksamhet kring Piratbyrån. Idén var kommunism i praktiken. Genom att koppla piratkopieringen till andra frågor, som t.ex. fri rätt till sjukvård, dyra aidsmedicin-patent i afrika, kultur som något tillgänligt för oss alla och så vidare skulle frågan om piratkopiering handla om politik, inte om en teknik eller en ordningsfråga.

Som ett led i detta skapade vi The pirate bay. Jag skriver det inte utan bitterhet, men vi var några få som slet i ändlösa nätter för att få upp skiten. Det underlättades av att vi var i "medvind" och att PB:s strategi funkade. Vi lyckades föra upp frågan till politik. Sedan tog vi in två idioter som kunde hjälpa oss med de tekniska plattformarna som vi inte hade. De två är idag välkända "grundare" av TPB, men framför allt välskodda sådana.

Piratkopiering idag handlar inte om politik. Piratbyrån sysslar numera med konstprojekt och är inte längre en röst i debatten. Piratpartiet är ett gäng liberala muppar som pratar om intregritet och rättssäkerhet, inte den självklara rätten till kultur precis som vår självklara rätt till precis allt annat. Och TPB? Det är en kassako för två skitungar med för stora kläder. Tänk er den kassakon i ett politiskt sammanhang istället...

Piratfrågan ägdes av kommunisterna för så många år sedan att det känns som ett annat århundrade, men är sedan länge förlorad till andra krafter i samhället som mest vill sko sig själva. Så var det med den saken. :/”

Det hela känns ytterligare som allt annat i samhället, individer som faktiskt brinner för något och lägger ner massa tid och pengar, blir rövknullade av kapitalet. Jävligt tråkigt. Men jag skulle tro att Piratebay blir som Napster totalt bortglömt. Det diskuteras ju redan hur man ska gå vidare efter det här.

Själva grejen med fildelning är ju att dela med sig och inte tjäna pengar. Jag delar gärna med mig utan att ta betalt för det. Däremot är det ju kul om artisterna får lite stålar för det man tankar, förslaget om kulturbibliotek är en bra lösning på detta. Att en jävla mellanhand som GGF med sin svettiga VD och svikarna på Piratebay ska få flera miljoner för något någon annan byggt upp känns bara så jävla dåligt.Vart är Piratpartiet som vill avskaffa upphovsrätten i debatten? Varför håller dom tyst? Grattis alla som röstade på dem. Falkvinge har det väl bra nu när han anställt sig själv som sekreterare till snubben som kom in i EU-Parlamentet för PP. 188000 i månaden är ju inte fyskam.

Dessutom spekuleras det i om själva försäljningen är ett jävla trick och om försäljningen ens blir av. På Flashback skriver man: ”Global Gaming Factory X (företaget som köper Piratebay) har iaf hittills rusat 138,89% idag”
” Och frågan är inte om utan snarare när raset kommer”
” Och den stack redan innan offentliggörandet så det verkar som folk med insikt har handlat innan. Kanske det som är hela grejen egentligen, att tjäna på en rusande aktiekurs, inte att genomdriva affären”
Jaha ytterligare aktieskojare som ska spekulera sönder ekonomin. Det här samhället är ett jävla skämt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5449732.ab
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3138745.svd
http://thepiratebay.org/blog/164
https://www.flashback.info/showthread.php?t=947801
http://rilleee.blogg.se/2009/may/sharing-is-caring-is-always-communisem.html

Den döende super modellen

Sverige. Folkhemmet, välfärdens moder, det bästa landet att leva i. Uppbyggd av en stark arbetarrörelse och ett engagerat folk. Är idag ett förfallet nyliberalt skit projekt. Kapitalismen är ansiktslös, alienation svårförklarad, klasserna är avpolitiserade, makten är abstrakt och grumlig. Det finns inget framtidshopp eller tro på klassens egna möjligheter att tillsammans bygga samhället. Jag skulle vilja påstå att folk i allmänhet och vänstern i synnerhet har blivit förslöade till politikernas behag. Det är lättare att styra lydiga lam än de som stretar emot.

Vad är konsekvenserna av det här då? Det finns fortfarande en vilja och tro på det välfärdssamhälle som vi alla mer eller mindre förväntar oss. Det finns också en övertro på att välfärdssystemet, den svenska modellen, finns och alltid kommer finnas kvar. Men den ovanstående analysen visar att medan folket leds in i ett dimmigt globaliserat samhälle, där allt är abstract och där man inte äns vet om den brud man ragga upp på krogens tuttar är riktiga eller konstgjorda, blir till och med klassamhället svårt att definiera. Det nya samhället har en avpolitiserande effekt på människor, det finns inte alls samma organisering som tidigare. Däremot organiserar sig kapitalet och det effektivt, man monterar ner välfärdssamhället mitt framför ögonen på folk, utan några större reaktioner. Ibland kan det behövas en utomstående betraktares analys för att vi ska få upp ögonen. Så här skriver The Guardian om ”den svenska super modellen”: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jun/29/swedish-economy-social-state

Sweden's conservative coalition government has stood still as the financial crisis has engulfed the country. Jobs, social services and healthcare are eroding. The Sweden Democrats – the equivalent of the BNP – are on the rise. The social state is failing. The Swedish dream is no more.

Swedes were roused from this dream with the 1986 assassination of prime minister Olof Palme. Palme might have left behind "a country where no one was poor and no one had room for optimism" as Andrew Brown puts it, but it was Sweden's homemade financial meltdown of the 1990s that finally killed off the dream. Poverty was added to the pessimism. Savage cuts hit schools, unemployment rocketed, the krona sank – leaving the social system in a disarray from which it has not recovered. The conservative government at the time has lately been praised worldwide for its handling of the crisis. Actually the bankers were rewarded, not punished, while the rest of the country is still reeling from the cuts, selloffs and dashed dreams the crisis provoked. But the idea of a well-oiled Swedish model insulated from the shockwaves of capitalism runs on like a Volvo. The reality, like troubled, Ford-owned Volvo itself, is more globalised and gloomy than that.

Take healthcare. Swedes do not enjoy free public care: it costs to see a GP. That is, if you manage to see one. Queues are long and scandals rack the system. Psychiatric care, the source of many such scandals, has a near-medieval penchant for authoritarianism with few European equivalents. People are locked up for months for not taking medicine, given no therapy, and spat out of the system into despair and destitution. The mentally ill die in wards and in outpatient isolation. And they do not even have charities to turn to because state-run healthcare is supposed to work: this is Sweden, after all.

Even being in the system is less rewarding than it was. Unemployment benefits are falling behind those of other countries, and access to social security involves Big Brother-style controls most Europeans would abhor. The state's iron grip remains even as the care that used to go with it has gone. Swedes might lack Britain's profusion of CCTVs, but their lives are scrutinised by an armada of bureaucrats. A new law lets authorities tap all phone and internet traffic crossing the borders. Norwegian lawyers have sued over privacy infringement, leaving the prime minister perplexed – because in Sweden, the state is there to help us.

Just as Sweden was in the vanguard of postwar social democracy, it has since the 1990s become a neoliberal experiment. The experiment has failed, though this fails to register in Sweden itself. No waves rock the stagnant pools of officialdom: strikes are almost unheard of and the tabloids are too busy flogging diet tips to bother. The Swedes cannot let go of their belief in the system. Nor can many on the European left.

Admittedly, Sweden might seem a haven of tranquillity compared with other European states. But in the hunt for a humane social model, Sweden no longer provides the blueprint. Europe's progressives will have to construct something new. But to do that, those who let their minds drift northwards for inspiration first have to wake up: the Swedish dream is over.

Moderaterna ”det nya arbetarpartiet” som vill ”behålla” den svenska modellen och välfärden står tillsammans med ”det gamla arbetarpartiet” Socialdemokraterna som också vill ”behålla” den svenska modellen och välfärden skyldiga till den här utvecklingen. Det nyliberala experimentet där vi inte längre hade råd att satsa på människor.

Avregleringar, privatiseringar, utförsäljningar och konkurrensutsättningar har ökat andelen i den spekulativa ekonomin och minskat den mer långsiktiga. Det är en medveten politik från slutet av 80-talet och början av 90-talet och framåt som inte bara Sverige har genomgått utan i princip hela västvärlden. Det var lönsamt att sätta pengar på börsen de första åren efter 1980. Därefter hade det varit bättre om man hade satt pengarna i vanliga offentliga obligationsfonder. Den kris vi ser idag är väldigt mycket en spekulationsekonomikris. Till och med våra pensionspengar är med i det här smutsiga spelet, det privata spekulationskapitalet stöds av PPM-systemet. Detta är politik som går att ändra på, det finns egentligen bara ett parti idag i riksdagen som vill det och det är Vänsterpartiet.

Bankerna behöver förstatligas så vi kan styra ekonomin, även där är Vänsterpartiet ett alternativ, ”Men när det gäller bankerna så menar jag att det är helt orimligt att ha en sektor som ägs av privata som aldrig behöver ta riskerna – de bara håvar in vinsterna. Så fungerar bankväsendet idag. När tiderna är goda så går pengarna ner i aktieägarnas fickor men när tiderna blir dåliga så är det vi skattebetalare som står för garantin, och det är helt orimligt.”

Han är DIFare och politiker, men vafan han har ju rätt i vissa saker. Lars Ohly skäller på någon i Djurgårds publiken som bestämmer sig för att elda en bengal.

Dessutom har snubben både dragit finger i TV4 nyhetsmorgon...... Så lite uppbackning får han fan av mig. http://www.youtube.com/watch?v=CjmLgUYS0H0

Jag gillar inte att propagera för riksdagspartierna eller att rösta i valen, av anledningar jag säker tar upp någon annan gång. Men jag kan bara konstatera att Lars Ohly på många punkter är väldigt vättig. Ohly Tycks vara den ende som förstått sambandet mellan spekulation och kris. Liksom han är den ända som på allvar driver ett program för en återgång till den svenska modellen. Liksom han vill satsa sig ur krisen, istället för att spara sig ur den, sparandet är såklart som vanligt fotfolket som ska stå för. Som jag tidigare bloggade om är det ingen slump att: Det är inte en slump att Volvo delar ut 4 miljarder i aktieutdelning samtidigt som man kickar massa människor. Det är inte en slump att kommunerna tvingas sparka folk samtidigt som de välbeställda får 1000tals kronor i skattesänkningar. Det är ingen slump att Alliansen inte vill se en aktiv stat eller satsa pengar i det offentliga utan hellre på bankerna. Det är ideologiskt, ideologierna är inte döda, dom är bara svårare att urskilja.

http://www.etc.se/22299/-vi-taenker-inte-vara-passiva-/
http://www.aftonbladet.se/debatt/article3755061.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article4505296.ab

RSS 2.0