klick klick boom

Vapen är fashinerande. Säga vad man vill om dem, men man har ju växt upp med ett frenetiskt mördande (som tur är i tv-spelsvärlden och genom tv-bilder) och några favvoriter har ju dykt upp. Den här listan innehåller inga konstigheter, bara en liten revival för mitt egna nöjes skull.

AK-47
även kallad Kalashnikov efter dess skapare, Michail Kalasjnikov


Mina absoluta favvo inte enbart rent estetiskt utan också för det folkliga över den: ”Med runt 100 miljoner tillverkade exemplar är Kalasjnikov AK-47 världens vanligaste skjutvapen. Geväret har deltagit i fler krig än något annat modernt vapen och ses ofta som en symbol för kommunister och andra revolutionära grupper. Ofta nämns Kalasjnikovs framgångsrika design som en bidragande orsak till att barnsoldater använts så flitigt i framför allt Afrika de senaste decennierna. AK-47 är nämligen så lätthanterlig att till och med ett barn kan bli en effektiv soldat då det förses med en.”

”AK-47 har tack vare sin mycket enkla, robusta och billiga konstruktion blivit populär såväl inom många länders arméer som inom gerilla- och terroristorganisationer. Under Kalla kriget var AK-47 i olika varianter standardvapnet för infanterisoldater i öststaterna och många andra länder i Asien och Arabvärlden.”
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kalashnikov

Avsågat hagelgevär


“Avsågade hagelgevär är förbjudna i Sverige då de inte anses ha någon legitim funktion, utan bara har värde för kriminella eftersom de kan döljas lättare. De har också sådan spridning på haglen att skjutavståndet minskar till cirka 10 meter” Kan ju knappast bli tuffare


Pumphagelgevär Softa som fan, tchik tchik ljudet !PPSh 41

Osch osch PPSH kulspruta som användes av sovjet under 2andra världskriget. Alla som lirat COD vet puffrans överlägsenhet =) Påminner ju dessutom om kulsprutorna i gamla gangster filmer. Thompson Model 1921 (M1921) "Chicago type"AK5 (Automatkarbin)


En modern klassiker, Bofors tillverkad.

M16

"M16 är den automatkarbin som är USA:s marinkårs standardvapen för infanterister"


Bazooka

"Vapnets användning har succesivt minskat på senare år. Vad detta beror på vet man inte säkert, men det spekuleras i att man i modern krigsföring allt mer sällan stöter på folksamlingar och bunkrar. Paradexemplet för detta var när USA invarderade Afghanistan 2001, då man rapporterade om vapnets minskade användning. Allt mer avancerade modeller byggs, bland annat sägs en modell vara under utveckling i USA som kan registrera rörliga mål på ett helt nytt sätt och därför skulle kunna få utökad användning i luftrummet."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bazooka


Pepperpot-pistol

Haha jävlar.


Den klassiska pirat pistolen

Estetiskt tilltalande med en liten annorlunda pipa.


Uzi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0