Lite mer tjat om SD

Kul med bra artikel i DN idag
http://www.dn.se/dnbok/sverigedemokraterna-1.901229

"Det man måste fråga sig är alltså: Stämmer detta? Löser Sverigedemokraterna sina väljares problem?

Det är bara att gå till deras handlingsprogram.

Där står att skatter är av ondo: förmögenhetsskatten ska avskaffas helt, eftersom skatt på egendom innebär ”en kränkning av äganderätten”. Arbetsgivaravgiften ska sänkas, både las och mbl ska bort och maxtaxan på dagis ska avskaffas.

Facket har för stort inflytande – i stället ska arbetare gå samman i egenskap av småsparare. Arbetsmiljöproblem viftas bort: bara folk har ett jobb är det okej, man ska inte slösa ”miljarder på den fysiska arbetsmiljön”.

Vården ska, som det mesta, hellre vara privat än offentlig; hårda tag och straffarbete för brottslingar, absolut ingen vård. Och när det handlar om ekonomi försvann plötsligt hela nationalismen, där är de ”mot protektionism och för frihandel”.

Det rör sig, med andra ord, om klassisk borgerlig politik. Bortom de inledande parollerna om social rättvisa och trygghet finns en politik som gör precis tvärtom. Som lockar till sig arbetare för att ge makt åt arbetsgivare. Väljarna blir alltså fullständigt dragna vid näsan av SD.Av de grupper som röstar på SD finns bara en som tjänar på deras politik – och det är de välbärgade i villaområdena.

De andra serveras drömmar. Drömmar om ett Välfärds-Sverige, om en tid då alla hade jobb och bostad. Men SD ger dem inte detta Sverige tillbaka, tvärtom. SD-landet blir inget Bullerbyn eller folkhem, utan ett kaos med större klyftor och mer segregering.

För att ge sina väljare ett köttben kommer SD att göra livet surt för invandrare på alla sätt, vilket inte hjälper någon. Däremot gör varje sådan åtgärd att invandrare förvandlas till alltmer invandrare och allt mindre människor, något som i sin tur skapar mer motsättningar och mer rasism. En spiral som går åt helt fel håll ... som att vara törstig och dricka saltvatten.
"


Ja så var det bekräftat då. SD vill kanske slänga ut alla invandrare men eftersom dom inte har fattat de grundläggande dragen i vårt samhälle, där det alltid MÅSTE finnas någon på det nedersta trappsteget så kommer deras taktik inte lösa något alls. Vad som istället kommer hända är att dom för en politik som enbart kommer att slå mot deras egna väljare. Vit man ur arbetarklassen.

Även om SD kommer in i riksdagen nästa år, kommer de garanterat åka ut nästa val. Det som är störande är att dom är vågmästare och kommer med all säkerhet sätta sig i knät hos moderaterna, vilket innebär 4 år till med alliansen.

Invandrarna sparkas ut, och de som blir kvar att fylla de tomma stolarna som arbetslösa eller låginkomstagare kommer vara just det ”den svenska” arbetarklassen. Vilka tror ni får flytta in i rosengård? Vilka Fritids tror ni dom kommer stänga ner? Kommer bruksorterna få ett uppsving när omar i pizzerian får dra tillbaka till arabien? Alltså logiken är korkad.

Vill man få bort arbetslöshet, segregerade områden som rosengård, taskiga förhållanden på arbetsmarknaden, dåliga löner, en övergiven landsbygd så måste man driva en socialistisk politik. Det kommer inte SD göra. Dom är ett skämt, högerns yttersta förtrupp som kanaliserar missnöjet i samhället till en viss utpekad grupp.

Man kan ju fråga sig om det är invandrarna som ”tar våra jobb” SD ska sparka ut, eller är det ”invandrarna som lever på bidrag” eller vänta nu är inte det väldigt paradoxalt i sig? Kan dom verkligen ta våra arbeten samtidigt som dom går på bidrag?

Kickar man de som ”snott våra jobb” kommer köpkraften i samhället minska, produktionen gå ner, skatteintäkter försvinna. Sparkar man ut de som ”lever på bidrag” kommer de platserna fyllas av andra. Arbetslöshet finns inte för att det är kul, arbetslöshet finns för att någon tjänar på det. Kortsiktigt kanske SDs taktik skulle funka, men långsiktigt? Nej, det är ett tomt löfte som inte kommer betyda ett skit. Det blir inte mer arbetslöshet för att det blir mer folk i landet, människor innebär köpkraft och arbetskraft vilket i sin tur genererar arbete. Det som skapar arbetslöshet är medvetna beslut från politiker och näringslivet. Det handlar om att vissa ska göra vinster på andras arbetslöshet. Det är inte en slump att Volvo delar ut 4 miljarder i aktieutdelning samtidigt som man kickar massa människor. Det är inte en slump att kommunerna tvingas sparka folk samtidigt som de välbeställda får 1000tals kronor i skattesänkningar.

Vad ska SD göra åt detta? Skicka hem Achmed till en säker död i extremreligiösa Iran eftersom han tidigare sneknulla utanför äktenskapet? Vad är det för jävla politik? Det kommer ju inte lösa nånting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0