Strejk på systemets dotterbolag Lagena

Arbetarna är i uppror på Lagena, söder om Stockholm. Man varslar helt i onödan och företaget svinar järnet på arbetarnas bekostnad. 33 personer är varslade på ett företag som går som på räls. I dessa tider tar företagen sina chanser att bli av med folk och öka den kortsiktiga profiten. Tvingar resterande arbetskamrater att öka tempot, sen lutar man sig tillbaka och ser glad ut. Ställs frågor skyller man på krisen. Inte den här gången, arbetarna på lagena är inte korkade, dom tar strid för sina jobb.Men i detta fall är det exceptionellt svinigt och otaktiskt från ledningen, för man har redan börjat planera att  ta in inhyrd personal från bemaningsföretag när det passar sig. Ring och spring arbetar-reserven ska alltså öka och nu säger man upp människor för att ersätta dem med detta system! Det är en jävligt idiotisk utveckling vi går till mötes, därför är den här strejken i allas i klassens intresse! Ingen går säker ifall det här beteendet blir vanligt. Det här är ju ett praktexempel på vad som händer när facken försvagas och avradikaliseras. Det här är utpressning mot hela arbetarklassen, sänk era löner och rättigheter annars får ni kicken och vi hyr in annan personal. En jävligt otäck utveckling, systemet med ring och spring jobb har jag bloggat om förut och det är som sagt en jävligt obekväm och osäker tillvaro.

Systembolagets försäljning under första kvartalet i år ökade med nästan 10% i jämförelse med förra året. c:a 50 Systembolag byggdes om till självbetjäning under 2008, vilket ökar försäljningen och samtidigt minskar bemanningsbehovet. Systembolaget har aldrig tidigare haft så höga försäljningssiffror som under 2008. Det finns en nationalekonomisk trend som pekar på att konsumtion av alkhohol ökar i kristider. Företaget hävdar ändå att dom måste bli som dom kallar det "mer flexibla" det är moderat språk för "vi måste kunna sparka ut människor enklare". Det är ren jävla bullshit, dom måste ingenting, dom kör med en falsk retorik. Dom väljer att sparka folk för att tjäna mer pengar, pengarna som alltid går till chefer, aktieägare VD jeppar som får miljoner miljoner i bonusavtal och det ena med det andra. Statistiken ovan är ett bevis på det, likaså att dom redan nu tar in bemaningspersonal är ett annat bevis.

Att arbetsgivarna ska kringå lagen om anställningsskydd är förjävligt och något som borgarna i alliansen applåderar åt. Jag hoppas någon kassörska tar mod till sig att skicka en flaska "boris jeltsin" i nyllet på Knubbsälen Maud Olofsson nästa gång hon kommer in på systemet. Sen skulle hon kunna krossa en svensk starköl över Anitra bonusmongot steen, för att avsluta det hela med att dränka Wanja-"tyst som en mus, svikar jävel" Lundby Wedin i surt rödvin. 

Centernpartiets banderoll som uppmanar att krossa facket. Det är klart ett överklassparti vill väl inte se att arbetare tar strid för sina rättigheter. För som vi alla vet, det som är bra för arbetarklassen det är dåligt för överklassen.

Jag gjorde min plikt och gav fan i att köpa spriten på systemet inför midsommar. Det fick bli 5 flaskor Gin av den lokale tysklands smugglaren. =) Så länge det är strejk och systemet och deras jävla dotterbolag behandlar sina anställda som slavar att sparka på när det känns som att ingen tittar på, är det bojkott som gäller från min sida.Arbetarna är pisst off med all rätt ta en titt på detta klipp.
http://svtplay.se/v/1565717/de_varslar_i_onodan

Finns en protest grupp på facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=86341463615

http://www.lotidningen.se/?id_site=8&id_item=23435

http://vardagspussel.wordpress.com/2009/05/27/lagenas-lagerarbetare-lackar/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0