Bytt är bytt kommer aldrig mer igen.

Det ska diskuteras hultsfred igen, men först lite generellt om festival. En del inklusive mig själv, anser ibland att det finns nån typ av osynlig åldersgräns för när man inte kan gå på festival längre, det vill säga sluta att ha kul. Istället ska man ägna sig åt att plocka vuxen poäng: Gå på par-middag, skaffa barn, gifta sig, byta öl mot vin, äta räkor och vattna fikusen på fredagskvällar. Det där är kanske en fälla vi alla kommer att gå i tids nog, bara det att vissa av oss skjuter upp det in i det sista. Men varför tänker man i såna här "måste banor"? Jo för att det finns en jävla samhällsnorm skapad av gråa personer med ett mörkt hjärta som säger att man måste bete sig på ett vuxet sätt och då är ett av kriterierna ”sluta att ha kul” - ”sluta drick”. Fan vilken jävla moralpanik, "för gammal" vid 23. Jag har inte jobb, jag har inte körkort, jag har inga blommor i min lägenhet, jag kan bara laga makaroner och vet inte hur man kockar kaffe för jag dricker inte det. Jag är så långt ifrån vuxen man kan komma, jag kan fan gå på festival utan att oroa mig.

Hultan böt Cyndi Lauper mot Ice Cube i dagarna. Ja vad ska man säga, kanske var lite av det bästa bytet jag upplevt. Man har ju ändå bytt och jiddrat med miljarder olika hockeybilder och gjort sina kap. Men det här bytet var ju på alla sätt och vis lite bättre.

Skivan Raw Footage från början av 2008 innehöll bland annat den smått fenomenala låten "Gangsta Rap Made Me Do It". Videon är lika fenomenal den http://www.youtube.com/watch?v=HzeZhCt5PVA . Fick en liten hjärnorgasm när jag såg den imorse. Jag är ju så jävla o-uppdaterad på hiphopen just nu, men man kan ju konstatera att jag missat en hel del sedan DPZ släppte turn off the radio. Gled in på deras myspace och såg att dom släppt nytt. Sidan fylldes med qoutes som man liksom mest bara hör när man kommer i kontakt med den inhemska amerikanska rörelsen, och inte matas med kapitalets alibi-neger Obamas floskler: ”Obama's stimulus plan gives $3.2 billion to the prison industry.”
” U.S. and European ships invade Somali water space without welcome, many times even dumping nuclear waste in their waters and then have the nerve to call the Somalians "pirates". Tell the TRUTH and SHAME the devil.”
http://www.deadprez.com/

Sist förutspådde jag att bob hund skulle dyka upp på line-upen men det kan man nog fetglömma nu. Det ser ut som att Rockparty misslyckats på den fronten. Förstår egentligen inte varför hur svårt kan det vara att boka ett gäng som spelar på Popaganda & Helsingborgsfestivalen?

Men som sagt DKM och Killers blir ju trevligt, likaså lillasyster och SMK. Så ska jag väl våga mig på Thåström men risken att jag blir besviken lär ju vara överhängande. Det är ju inte så jävla mycket ”were only in it for the drugs” längre. Så måste jag ta mig tid att lyssna in mig på Nashville Pussy eftersom det låter som ett festligt band i min stil direkt från redneck trailer park trash land. ” Nu är de tillbaks för att åter igen köra över oss med sin smutsiga, ölstinkande sydstatsrock. Den nya plattan spelades (så klart) in i Texas, hos ingen mindre än countrylegenden Willie Nelson. Som vanligt är det fullproppat med mer eller mindre var enda klyscha som ryms inom det vida begreppet rock. Inget är tabu för bandet som gjort det smutsigaste från Motörhead och AC/DC till sitt adelsmärke.” - white trash-metal.

Annars är det ju just metalen och punken som skiner med sin frånvaro. Sorgligt och en av anledningarna till att hultan kommer sälja dåligt i år. Det finns ingen gener med mer trogna fans än metal genern och det är ju egentligen arrangörsmässigt självmord att inte locka till sig en del av dessa fans, på en bred festival som hultan. Men vi får se hur det går, förhoppningsvis kommer det en jävla massa folk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0