Fysiskt 23, själsligt 60

Tankade hem en skön bbc producerad serie om ”sura gubbar” Grumpy old men. Och det slår mig hur jävla gammal jag själv är i själen. Det finns en hel ton saker jag håller med gubbjävlarna om. Ungdomen ska ju (och är generellt) vara rebeller mot vuxenvärlden, jag å andra sidan måste ha fötts med ett sinne på 60bast. Jag hatar min egna ungdomsgeneration, jag hatar MTV, jag hatar mobiler, jag hatar cafe late, jag hatar all form av ombyggnationer, jag hatar köpcentrum, jag hatar den moderna fotbollen Med mycket mera.

När man åker buss, har det en lång tid funnits en ända sak jag stört mig sjukt mycket på. Det är inte bristande ventilation, ojämnt körande, obekväma säten. Nej det är Mp3-spelare med för hög volym. Kan ni tänka er en mer gubbig grej att klaga på, men jag absolut avskyr det. Det är alltid ett sånt där skrålande ljud, man hör nästan vilken låt det är, men det är mer basen som vibrerar eller diskanten som är för hög, så det blir oftast sjukt svårt att höra exakt vilken låt det är. Så jävla irriterande, hade jag velat lyssna på musik hade jag väl tagit med min egna mp3spelare. Vad är det i idiotjävelns hjärna som säger att hela bussen vill höra det just den personen lyssnar på? Man vill ju bara ta spelaren och trycka ner i halsen på dem. Det här är ju ett fenomen som nått nya höjder, nu nöjer sig inte folk med att lyssna på musik i hölurar, nu har dom hela jävla ljudsystem på mobilerna som fullständigt pumpar ut musiken så man nästan hör den när bussen svänger in på busshållplatsen.

Mobiler: Jag har en lätt skada jag kallar telefonfobi. Mobilen innebär att människor kan ringa dig i princip när som helst och du är alltid anträffbar. Ibland blir jag glad när det ringer, det känns kul att någon vill prata med en. Ibland blir jag livrädd, bara tanken på att svara ger mig spasmer, att alltid svara skulle innebära en total tillgänglighet till mitt privatliv. Sitter jag och slösurfar framför senaste uppdateringen på Venezuelaanalysis vill man ju fan inte att det ska dyka upp någon i lägenheten och fråga ”vad gör du?”. Det är samma princip med mobilen, ”vad gör du?”, jag gör inget och jag gör helst inget själv utan att prata med någon annan. Ibland när det ringer stirrar jag förskräckt på mobilen och tänker om vi fortsätter men den här besattheten att alltid ha kontakt med andra människor kommer det leda till en teknik och ett samhällsklimat vi nog inte vill ha. Vi befinner oss ju bara i början av vad som en gång i tiden kallades 1984s big brother samhälle. Det börjar på en indoktrineringsnivå så simpel som mobiler. Tänk på det skulle ni acceptera kameraövervakning i hela Örebro? Jag tror många skulle det, vi är så vana att andra har koll på vad vi gör utan att egentligen reflektera över möjligheterna att styra människor på detta sätt.

Ja jag hatar kameraövervakning också, bara tanken på att någon övervakar ska kunna kolla om jag pissar på offentligplats gör ju att man blir livrädd. Det skulle inte förvåna mig om jag nästa gång jag går genom typ nobeltunneln och röker ser en kamera som zomar in mig, för att i nästa steg se en skärm uppenbara sig med Katrin Zytmierska viftandes med pekfingret som säger åt mig att fimpa.

Staden Örebro, på många sätt ett rätt bekvämt ställe om än en aningen tråkig, vilket iofs på många sätt är skönt. Men det finns sjukt mycket som stör mig. Det är sommar och typ 30+ ute, vad händer. Nån jävla dåre kommer på att man ska bygga om de flest befolkade torgen i stan. Mitt i sommarvärmen har man förvandlat både stortorget och våghustorget till nån jävla byggplats. Vad i helvete tänker dom med? Vad i helvete ska dom bygga om? Det är två torg med plattor, varför ska man förändra det? Tjänade de inte sitt syfte som torg längre? Är det värt miljoner miljoner miljoner att beröva människor sittplatser och offentliga mötesplatser mitt i sommarvärmen? Det är ju fan i helt absurt.

ÖSK går relativt bra nu, lär ju komma en hel del publik, men då har man tagit bort ena läktaren. ”Man bygger om” jaha mitt i säsongen, man kunde inte ha planerat det hela lite bättre, svenska fotbollssäsongen är ju inte direkt lång. Och när vi ändå är inne på ämnet hur fan kunde man tillåta att den gamla fina Eyravallen förvandlades till en fulare bunker än kumla fängelset? Det ser ut som dom släppt ner en grå betongklump över den gamla arenan. Och varför i helvete finns det ett MAX inbyggt i själva arenan? Mitt i Örebro fotbolls hjärta lägger man en snabbmatch kedja som antagligen borde stå för raka motsatsen än vad idrottsvärlden vill framställa sig som. Samtidigt som man hör tonerna från nån vidrig technolåt som hälsofascisterna i grannbyggnaden kör step up till. Vilket jävla hyckleri. Och när ska vi slippa namnet Behrn som fullständigt tar över staden, Behrn arena, Behrn Center, berhn hotell, behrn behrn behrn. Döper väl snart om stan till berhnebro. Stör mig fruktansvärt! Diskuterade just namnet behrn arena med någon som tyckte att det var ”snällt” av behrn att ge ÖSK pengar. Snällt? Hade behrn varit så jävla snäll hade han kunnat ge ÖSK pengar utan att pracka på hela Örebro sitt jävla skitnamn på en klassisk arena, vad var det för fel på Eyravallen? Det är klart att poängen är att de ska göra reklam för imperiet behrn men vad är poängen med det när man istället hatar hela initiativet.
Det finns ju ändå små saker som man blir väldigt glad över, det här tyckte jag om som fan: http://orebro.etc.se/21967/en-revolution-av-snaellhet/  Även om det känns rålarvigt så är det ändå på nått sätt tilltalande med små uttryck som faktiskt går ut på att göra människor glada.

Jag hatar hälsomodet, yoga, hälsodrinkar, anti rökning etablissemanget, kändisar som propagerar för hur vi ska se ut, äta, träna. Step up och friskis och svettis. Vill jag träna går jag ut och går, spelar bandy, tar cykeln osv. Jag har ingen som helst lust att stå inne på ett gym och höra hur någon annan gapar om att pressa knäna upp till hakan. Jag finner inget som helst behov att hoppa på ”gym trenden” gå till en svettig lokal och lära mig hur en maskin funkar för att kunna lyfta lite skrott. Jag ser hela det här jävla paketet som mode trend, det är en del av livsstil att ”hålla sig i form” på en väldigt offentlig plats för att verkligen försäkra sig om att folk verkligen ser att man FAKTISKT HÅLLER SIG I FORM. Hela skiten lanserad av kändis eliten som ska lära oss andra dödliga ”hur vi kan bli som dem”. Nej tack, den dagen jag är som Anna Skipper och hennes jävla kändislärjungar som Katrin Zytmierska och copani lägger jag mig hellre ner och dör, eftersom det är det absoluta tecknet på att ditt liv är över. Du lever inte längre för dig själv utan för att uppfylla det glamorösa samhällets livsstils krav som fullständigt sköljer över oss. Vad är poängen att leva som en jävla självplågare? och så pratar dom om självförverkligande. Det är inte självförverkligande det är att delta i en jävla masshysteri.


För att avsluta det hela tänkte jag citera en av gubbarna i den där serien jag skrev om först. "Att hata Margret Thatcher är lika självklart som att hata Man United, det är det ända rätta att göra. Som en Liverpool supporter är det ju det ända som finns kvar värt att leva för, att hata man u, för liverpool kommer inte vinna nåt."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0