Det daltas med arbetsgivarna

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6061643.ab

De flesta partier utom V verkar mer eller mindre överens, ungdomar ska få mycket sämre lön för att utföra samma arbete som äldre. Det är ett sätt att få in ungdomar på arbetsmarknaden menar dom. Vad jag sitter och funderar på är varför det alltid är oss det ska sparkas på? Som om ungdomar med dålig arbetslivserfarenhet inte redan har det jävligt nog med otrygga anställningar, bemanningsföretag och taskiga villkor, nu ska vi ha sämre betalt också.

 

Det är klart arbetsgivarna klappar händerna, men vem tror inte på allvar att det här kommer utnyttjas till max? När det är dags för den utlovade lönehöjningen kommer självklart personen ifråga sparkas till förmån för en ny ungdom med ungdomslön.

 

Det är ett jävla sätt och ett dumt förslag, men det är klart att det är lätt för politiker med 40 000kr i månaden att sitta och moralisera om hur viktigt det är att ungdomar ska ut på arbetsmarknaden till vilket pris som helst. Då kan ju dom som tycker det är så jävla bra själva gå ner i lön och använda pengarna till att anställa en ungdom som sidekick i riksdagen. Det skulle ju på allvar vara en bra arbetslivs merit.

 

Klart ungdomar ska ha arbetslivs erfarenhet, men det ska fan inte villkoras bort genom sänkt lön och ökad otrygghet. Varför kan inte politikerna sparka uppåt och ta pengar från dom som redan har, om företagen gav fan i att betala ut skyhöga aktieutdelningar och istället återinvestera pengar i företagen skulle det skapa mer jobb. Om politikerna klämde åt mångmiljardärernas skattefiffel med bankkonton i Monaco skulle det klirra till i statskassan.

 

Nästa gång Kajsa Bergkvist landar på Arlanda stå redo med älgstuddsarn skjut benen av´na och ta tillbaka alla guldmedaljer hon hoppat till sig för det svenska landslaget. För inte fan ska hon tävla för oss, när hon inte ens kan va skriven i Sverige och betala skatt som alla andra.

 

Jag tycker det daltas för mycket med arbetsgivarna, vill dom göra vinster på vårat arbete får dom väl för fan se till att åtminstone betala regelrätta löner. Det är inte mer synd om dom än om någon annan. Dom bara får och får och får, när fan ska de bli nöjda? När ska dom visa åtminstone lite moral och ansvar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0