Anton Abele

Herre min skapare ge mig styrkar!

Det är inte varje dag man sätter sina förhoppningar till irrationella önskningar om en religiös guda kraft. Men idag upptäckte jag Anton Abele och jag dog nog faktiskt lite inombords. Man tror ju inte att människor som Anton Abele finns på riktigt, men dom fortsätter ju att ploppa upp. Är det inte Blondin Bella, så är det Anna Dabrowski och så fortsätter det bara i all oändlighet, det finns liksom inget stopp på hur många inavels barn överklassen producerar och bara skickar ut i ap-högerns främsta led. Det är fan i mig helt sanslöst, kan någon snälla återuppta det Tommy Zethraeus påbörjade? Gå ner på stureplan och sann thunder anda bara: ”FIIIIIGHT, klick klick boom, alla döda, battle is over, 100000000 points to humanity”.

 

Vem är då Anton Abele? Det är snubben som startade en Facebook grupp mot våld och fixade ihop en demonstration för samma syfte i Stockholm. Klart det kan väl va hedrande på något sätt för Anton att ha på sitt CV, även om jag kan ställa mig lite undrande vad fan det ska tjäna till, det är ju inte direkt så att våld är något som inträffar för att människor nödvändigtvis tycker att det är speciellt bra eller kul. Och det är framför allt inte så att nästa gång någon ska slå någon annan på käften kommer att stanna upp och tänka, fan det här skulle inte Anton Abele tycka om, nä vi går och tar en fika. Men som lite så där mysfaktor att en stor skara människor manifesterar mot våld har det ju ett syfte, kredd för det.

Men tjena, Anton fick en sån jävla boast av sig själv och sin förträfflighet att han självklart skulle ta sin hjärtefråga till en högre nivå. Ja herre jävlar det här är historien om killen som inlett sin politiska karriär med att vara emot våld. Ja på riktigt killen vill in i Sveriges riksdag, med argumentet ”jag är emot våld”. http://www.youtube.com/watch?v=qtvqT5RQa68

Jag menar det är jävligt djupt att vara emot våld, Anton är verkligen något på spåret som alla vi andra har missat och självklart måste han bara in i riksdagen för att lösa våldsproblemet. Det är ju uppenbart att Anton är i klass med stora tänkare som Jean-Paul Sartre, Nietzsche, Lacan eller Habermas.

Anton säger själv att det för honom är helt oacceptabelt att det finns våldsgäng med människor under 18år i. Aha Anton du har verkligen en övermoral värd att blogga om. Jävlar anamma vilken kille, precis som att det skulle finnas folk som tycker det är en sjyst företeelse med det Anton kallar barnligor. Nej men Anton har den rätta medicinen för problemet ”vi får helt enkelt inte acceptera det här”, nej Anton det är verkligen inget vi får acceptera och jag är så jävla överlycklig att du har den insikten som alla vi andra uppenbarligen inte har. Vi har väl läst för lite Bamse, eller låg väl och sov när dagisfröken förklara att man inte ska spöa upp varandra.

Det är jävligt bra också att Anton uppmärksammar det här med att det är en ny företeelse att ungdomar under 18 är kriminella. Jo Anton påstår faktiskt det, jag vet inte hur han definierar ny företeelse men om Anton har ett väldigt annorlunda tidsperspektiv än medelsvensson, kanske det är så att han verkligen levererar en ny insikt om verkligheten för en del minderåriga. Jag är ju mer böjd åt att tro att Anton kanske inte riktigt har en helt klar bild av verkligheten om han på allvar tror att det först nu, när han själv genom metros artikel upptäckt ungdomsvåldet, fenomenet uppstått.

Anton visar sig vara lagd åt det väldigt utopiska hållet då han på fullaste allvar refererar till någon FN-stadga om att ”barn aldrig någonsin ens ska behöva se våld”. Jag kan ju inte låta bli och gilla målet, men fan så naiv killen är. Jag menar har han kollat på någon annan tv kanal än möjligen ”Barnkanalen”?

Enligt Anton är vårt samhälle våldsammare än tidigare, återigen kanske man kan ifrågasätta Antons perspektiv. Vad är det han jämför med? 90-80talets MC gäng? 40-50talens tvångssteriliseringar? 30talets folkmord? 1900talens alla uppror och revolutionsförsök? 1700-1800talets krig? 1600talens dödstraff? Kanske är det vikingarnas humana människosyn eller de kristnas korståg Anton refererar till. Eller så är det så att Anton inte fattat att våld inte är en modern företeelse som bara dök upp när vi bytte till 2000talet i almanackan.

 

En polare hade varit på någon Henrik Schyffert stand upp där det berättades att karaktären Percy Nilegård faktiskt är en karaktär byggd på en av schilling gängets före detta chef på något telemarketing företag. Så att dom finns dom här Percy karaktärerna kan vi ju slå fast. Speciellt nu när Anton Abele faktiskt tycks ha anammat hela Percys lock och image, fanns det ingen människa runt Anton som bara kunde ha sagt till honom? ”Du vill du in i riksdagen kanske du ska försöka att inte se ut som Percy Nilegård, det är liksom inte till din fördel”

Men det är ju inte bara Antons utseende med det enorma underbetet, som antagligen gör att Anton näst intill drunknar när han tar en dusch, dom demon blå energiskt stirrande ögonen som är formade på ett sätt som gör att Anton påminner om en reptil. Den tillrätta lagda frillan och kläderna från dressman som gör att man avskyr Anton.

Det finns något ännu mer irriterande med snubben och det är så klart hans lillgamla approach. Killen är född 1992, men försöker att framställa sig själv som 75.

Anton för helvede du blir inte mer trovärdig för att du visar oss att du kan läsa tidningen, speciellt inte när det är METRO du läser. Men det är klart en tidning som uteliggare i sthlm använder som täcke när dom ska sova och som har ett innehåll som iq-badboll ska uppskatta är väl en ganska perfekt tidning för människor som Anton.

 

I Antons youtubeklipp får vi ingen konkret förklaring till hur han ska lösa problemet, vi får bara veta att Anton inte tycker om våld som företeelse. Istället hänvisar han till sin hemsida där man ska trycka på länken ”TRYGGHET”. Okej vi gör det. http://www.antonabele.se/

Först kan vi läsa att ”Det viktigaste är att komma ihåg att våldet och otryggheten drabbar alla, unga som gamla, oavsett var man bor och oavsett personlig bakgrund.”

Den eskalerade våldsbilden på lidingö hallå valfri kvällstidning när kommer den löpsedeln? Det kanske till och med vore för magstarkt för dem att dikta ihop något sånt. Men för Anton Abele går det bra att pränta in i våra skallar att ingen går trygg någon stans, det är lika illa överallt.

Och så då till Antons mirakellösning:

”Öka den naturliga kontakten mellan poliser och vanliga medborgare genom fler synliga och patrullerande poliser på gator och torg. Detta hämmar brottsutvecklingen, inger förtroende för polisen och skapar trygghet, för alla.”

 

Fan jag som känner mig otrygg så fort jag ser en polisbil, inte på det sättet att jag egentligen har något att dölja, men min konspiratoriska sida sätter ju genast igång och jag målar upp bilder i huvet om hur dom ska hitta något sätt att sätta ditt mig bara för att jävlas.

Men om fler poliser nu skulle lösa ett så maffigt problem som våld, så skulle väl jag kunna leva med att ha blåljusen släpande i hälarna dagarna i ända. Men jag är inte lika säker som Anton på att fler poliser är en speciellt bra ide. Fan att skicka in fler människor i Sveriges mest inkompetenta yrkeskår och hoppas på att dom ska kunna lösa Antons nollvision för våld är verkligen ett önsketänkande. Den möjliga effekten skulle förhoppningsvis bli att dom klara upp fler brott som har begåtts, men det handlar ju inte då om att förebygga brotten.

Alla Antons förslag går ju i princip ut på just denna taktik; klara upp brott, inte förebygga dom. Känns väl som en typiskt borglig ovilja att ta tag i de verkliga samhällsproblemen som skapar våldsamma individer och man blir ju inte direkt chockad över att Anton kandiderar för moderaterna.

Nä fan jag tror inte ens att snuten klarar av att lösa fler brott hur mycket resurser man än ger till dom. Det troliga är väl att dom i sin makt-iver ger sig på folk istället. Typ som tonårs killen dom slog ihjäl för att han var för full, 20 poliser mot en full tonåring. http://svtplay.se/v/1722551/debatt/del_8_av_18__torsdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1731412/sb,p104688,1,f,-1

 

Nä det märks att Anton Abele är från en annan värld för inte fan känner jag många med förtroende för polisen. Men det är klart Anton är väl kanske van vid att dom faktiskt gör sitt jobb, jag menar det är ju skillnad på folk och folk. När Tommy Z blev den mest jagade brottslingen efter morden på stureplan, sedan palmes mördare, säger väl allt om vilket våld som är värst. När ”eliten” drabbas då jävlar skickar polisen ut varenda nyfrälst batong-viftare för att leta potentiella mördare. Det blir inte riktigt samma effekt om någon ”vanlig” person stryker med, det finns ju så många att ta av så det blir väl inte lika exklusivt att lösa mordet på Kalle Svensson eller Ahmed Hussain. Fan hypen var ju så stor över Tommy Z att snubben som fottade TZ och hans kumpan vann årets bild 1995. Jag menar kom igen om det här http://www.poyi.org/65/photos/12/02.jpg var årets bild 95 borde ju den samlade fotograf kåren begå kollektivt självmord.

Hela antons tugg får mig att tänka på den gammla Peter och Fredde sketchen om gatuvåld http://www.youtube.com/watch?v=yq3sLES4q7g&feature=related det är ungefär den nivån Anton Abele har när han diskuterar runt ämnet. Tragiskt nog utan att inse det själv.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0