Idag kände jag mig ovanligt Misantropisk

Misantrop innebär att man känner ett hat eller starkt ogillande mot det mänskliga släktet. Så därför ska jag jävlas med den som pallar läsa det här.

 

Damiens döms till döden efter att försökt sig på ett attentat mot dåvarande franska kungen Ludvig XV den 2 mars 1757 i Notre Dame. Domen avsåg att ha död på Damiens genom att slita hans kropp i stycken.

”Vi tände svavlet, men det brann så dåligt att huden på yttersidan av handen endast föga skadades. Därefter grep en av bödlarna, med ärmarna uppkavlade ända upp över armbågarna, den för ändamålet särskilt framställda, ungefär en och en halv fot långa tången av stål, och knep honom först i höger vad, därefter på två ställen i höger arm: därefter i bröstvårtorna. Trots att han var stor och stark hade han all möda att slita loss de köttstycken han två eller tre gånger grep från samma håll, medan han vred på tången; de sålunda bortslitna bitarna efterlämnade varje gång ett sår så stort som ett mynt på sex livres.

Damiens, som skrek mycket, dock utan att svära, lyfte därefter huvudet och såg på sin kropp; samme bödelsdräng tog med en järnskopa den kokande blandningen i kitteln och hällde ymnigt därav på vart och ett av såren. Därefter fästes medd mindre rep de tåg som var ämnade att spännas efter hästarna och slutligen spändes de fyra hästarna en vid varje lem, längs låren, benen och armarna.

Repen surrades så hårt av karlarna som höll i repändarna att han utstod outsägliga plågor. Hästarna rykte till, dragande var och en lem rakt ut, varje häst hölls av en bödelsdräng. En kvart senare upprepades samma ceremoni, slutligen blev man efter flera omgångar tvungen att låta hästarna dra på följande sätt: de som var fastspända vid armarna drog rätt in emot huvudet, de som var fastspända vid låren drog upp mot armarna, vilket bröt sönder armlederna. Detta upprepades flera gånger utan framgång. Man blev tvungen att sätta till ytterligare två hästar framför dem som var spända för låren, vilket gjorde sex hästar.

Ingen framgån, han (Damiens) lyfte upp huvudet och titta på sig själv.

Slutligen gick bödeln Samson upp till herr Le Breton och sade att det inte fanns någon möjlighet ej heller något hopp om att lyckas och bad honom fråga domarna om de ville att han skulle hugga honom i stycken. Herr Le Breton kom ner från rådshuset och gav order om att göra nya ansträngningar, vilket skedde, men hästarna vägrade och en av dem som var spända för låren föll omkull på gatan.

Efter två tre försök tog bödeln Samson och den som hade knipit honom med tången upp varsin kniv och skar av låren vid bålen; de fyra hästarna lade sig i selen och slet loss de båda låren vid bålen; de fyra hästarna lade sig i selen och slet loss de båda låren; först det högra därefter det vänstra; därefter gjordes sammalunda med armarna vid axlarna och armhålorna; man fick lov att skära i köttet nästan in till benet och hästarna som drog allt vad de orkade, slet loss först höger arm därefter vänstra.

När de fyra lemmarna avlägsnats gick biktfäderna ner för att tala med honom, men bödeln sade dem att han var död, fast sanningen är att jag såg mannen röra på sig och underkäken gå av och an som om han talade. En av bödelsdrängarna sade till och med kort därefter att när de lyfte upp kroppen för att kasta den på bålet var han ännu levande. De fyra lemmarna som befriats från repen kastades också på bålet. Det behövdes ungefär fyra timmar att bränna upp allt till aska, så som fastställts i domen.”

 

Hur känns det ? =P det är inte så najs hahaha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0